Deilig fløyelsmyk panna cotta -eller kokt fløte, som det egentlig betyr er noe av det beste jeg vet
og prøver stadig nye "vrier" på den ♥
Nå er det nydelig Sharon frukt i butikkene ✿
Persimon, eller kaki som den også blir kalt er en populær frukt i Kina og Japan, hvor også mesteparten av disse fruktene dyrkes.
Kakitreet kommer fra Kina og hører til ibenholtfamilien. Kaki er en av de eldste artene av dyrkede frukttrær, i Kina har arten vært dyrket i mer enn 2000 år. Treet kan bli opp til 10 meter høyt og minner i form om epletrær.
Sharonfrukten er en av de mange persimonsortene som finnes.
Sharon har opprinnelse så sent som på 1980-tallet i Sharondalen i Israel.
Til 6 personer:
Panna cotta:
- 4 stk gelatinplater
- 2 stk vaniljestang
- 7 ½ dl kremfløte
- 2 ½ dl sukker
- 2 stk Sharon frukt, med skall
- 0,5 ss melis
- 3 ts sitronsaft
Sharonfruktpuré |
- Legg gelatinplater i kaldt vann i 5 minutter. Skyll de godt og klem ut vannet.
- Snitt vaniljestang på midten, skrap ut innholdet.
- Kok forsiktig opp fløte, sukker, vaniljestang og innholdet i den.
- Ta det av platen, ta ut vaniljestang, og rør inn gelatinen.
- Hell blandingen i seks små former eller glass.
- Avkjøl minst 5 timer før servering, gjerne natten over.
- Skjær Sharon i biter, trenger ikke skrelle den og melis i en foodprocessor, kjør til massen er glatt.
- Legg sharonfruktpuren på toppen rett før servering.
- Pynt med en halv skive sharon og sitronmelisse.
Under arbeid ✿ |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar