Herlig god restegrateng -
perfekt vintermat for slunkne lommebøker !
Hadde igjen noen skiver av det som i desember gikk under navnet 'juleskinke' i fryseren, som jeg tinte opp i kjøleskapet over natten.
Med noen billige rotgrønnsaker som tilbehør, ble det en rimelig, enkel, men god middag !
Du trenger til 4 porsjoner:
Sånn gjør du:
- 4 stk potet
- 4 stk gulrot
- 300 g kålrot
- 2 ts maizena
- 5 dl melk
- 1 ts salt
- 1 stk terning grønnsaksbuljong
- 4 ss sennep
- 500 g ferdig kokt bayonneskinke
- 2 dl revet hvitost
- Timian
- Skrell grønnsakene og kutt de i tynne skiver, bruk gjerne en mandolin.
- Rør maizena ut i litt av den kalde melken.
- Kok opp blandingen, under omrøring, i en kjele med resten av melken.
- Tilsett salt og buljongterning og smak til med sennep. Smaken/styrken på sennep varier mye etter merke og type, jeg brukte dijon sennep.
- Legg grønnsakene i en ildfast form og hell sennepsausen over grønnsakene.
- Sett formen inn i forvarmet ovn på 200 °C i 30 minutter.
- Ta formen ut av ovnen og legg oppskåret bayonneskinke oppå grønnsakene. Øs litt av sennepsausen, som er i formen over bayonneskinken.
- Strø over revet ost.
- Sett formen tilbake inn i ovnen og skru varmen opp til 225 °C.
- Stekes videre i 15 - 20 minutter, til skinken er blitt gjennomvarm og grønnsakene er møre.
- Dryss over litt frisk timian ved servering.
Godt brød smaker godt til denne retten !
Sennepsausen skal helles over grønnsakene ! |
En mandolin er kjekt og ha når man skal skjære grønnsaker i skiver ! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar