Hjemmelaget karbonader er så godt, særlig med friske grønnsaker til !
Her er en god middagsrett med kokt blomkål, mandelpoteter, rognebærgele og en god peppersaus.
Lag gjerne dobbelt porsjon med karbonader, de er gode på brødskiver også.
- Også var det meg og porsjoner da, jeg skriver porsjoner ikke personer -her i huset er i hvert fall mange som spiser mer enn en porsjon !!
Lag gjerne dobbelt porsjon med karbonader, de er gode på brødskiver også.
- Også var det meg og porsjoner da, jeg skriver porsjoner ikke personer -her i huset er i hvert fall mange som spiser mer enn en porsjon !!
Du trenger til 2 store eller 4 små porsjoner:
- 400 g karbonadedeig
 - 1 egg
 - 1 ts salt
 - 1 ts pepper
 - 1 ss soyasaus
 - Blomkål *
 - Rosepeppersaus*
 - Mandelpoteter *
 
Karbonader:
Bland alle ingrediensene godt sammen.
Form 4 store karbonader.
Stekes i godt smør, ca. 3 minutter på hver side, etterstek på svak varme noen minutter til de er gjennomstekt.
Mandelpoteter:
Kok opp vann i en stor kjele, legg i potetene med skallet på, la vannet koke opp igjen.
Skru ned varmen og la potetene trekke rett under kokepunktet i 15 minutter.
Sil av vannet -og hold potetene varme frem til servering.
Knekk av for hånd eller skjær av blomkålbukettene. Du trenger 1/4 blomkålhode per porsjon.
Kok bukettene til de er møre, ca, 10 minutter.
Bland alle ingrediensene godt sammen.
Form 4 store karbonader.
Stekes i godt smør, ca. 3 minutter på hver side, etterstek på svak varme noen minutter til de er gjennomstekt.
Mandelpoteter:
Skru ned varmen og la potetene trekke rett under kokepunktet i 15 minutter.
Sil av vannet -og hold potetene varme frem til servering.
Blomkål:
Plukk av bladene for hånd eller skjær dem av med en kniv.Knekk av for hånd eller skjær av blomkålbukettene. Du trenger 1/4 blomkålhode per porsjon.
Kok bukettene til de er møre, ca, 10 minutter.
Rosepeppersaus finner du oppskrift på 👉 her.
![]()  | 
| Rognebærgele ! Kjempegod til vilt og annet godt kjøtt !! | 
![]()  | 
| Blomkål, karbonadedeig og rosepeppersaus | 
![]()  | 
| Enkel, sunn og god husmannskost ! | 





Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar