Ovnsbakt laks med poteter, blåskjell og urtesaus ✿⊱╮✿⊱╮


Hver dag spises det 14 millioner måltider norsk laks rundt om i verden.
Det er selvsagt mest oppdrettslaks, som ikke alle setter like stor pris på, men 'læll a du' !
Les mer om laks fra Norge her.

Norsk laks er også populær i Spana, spanjolene er glad i sjømat:
Salmón Noruego - i en deilig "ALT I EN FORM", med blåskjell og urtesaus a'la Edel !


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 4 stk laksefilét a 150 g
  • 600 g små poteter
  • 100 g blåskjell, ferdig kokte uten skjell 
  • 1 sitron
  • 1 lime
  • 1 neve persille
  • 2 ss gressløk
  • 1 neve koriander
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • Salt
  • Pepper
  • Urtesaus *
Sånn gjør du:
  1. Kok potetene myke. Jeg brukte Amandine poteter med skallet på. Kokte dem i 15 minutter.
  2. Grovhakk persille, gressløk og koriander og ha det i en skål. Ha i raspet skall og saft fra en sitron sammen med finhakket/revet hvitløk. Tilsett olje, salt og pepper.
  3. Legg potetene i en ildfast form, hell over urteblandingen.
  4. Legg i båter av lime.
  5. Legg fisken på toppen og krydre den litt med salt og pepper.
  6. Stekes på 180°C i 15 minutter.
  7. Mens laksen står i ovn lager du sausen.
  8. Retten kan serveres rett fra formen.
  9. Blåskjell og sausen tilsettes rett på tallerken.
Jeg er ikke glad i blåskjellene som ligger i lake, men du finner fryste blåskjell i frysedisken, de var stor og fine -og ikke utvannet. De blir best hvis du tiner dem i kjøleskapet. Har du tid og lyst kan du koke blåskjell selv, de blir selvfølgelig best. Retten kan også serveres uten blåskjell.

Urtesaus:
  • 1 dl vann
  • 1 fiskebuljongterning
  • 3 dl  Lett Crème Fraîche 
  • ½ ts salt
  • ½ ts pepper
  • 1 ss hakket gressløk
  • 2 ss hakket persille
  • 2 ss hakket koriander
Kok opp vann og tilsett smuldret buljongterning, rør til den er løst opp.
Tilsett Lett Crème Fraîche og visp sausen glatt.
Kok opp sausen og krydre med salt og pepper. 
Ta sausen av varmen og rør i persille, gressløk og koriander.

Buen provecho ⊱╮⊱╮
Blander sammen urteblandingen, som skal over potetene.
Ferdig kokte poteter, urteblanding og lime
Klar til steking !
Urtesaus klar til servering
Spis & Nyt ♫♫
Ingredienser til Ovnsbakt laks med poteter, blåskjell og urtesaus ✿

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF