Hver dag spises det 14 millioner måltider norsk laks rundt om i verden.
Det er selvsagt mest oppdrettslaks, som ikke alle setter like stor pris på, men 'læll a du' !
Les mer om laks fra Norge her.- 4 stk laksefilét a 150 g
- 600 g små poteter
- 100 g blåskjell, ferdig kokte uten skjell
- 1 sitron
- 1 lime
- 1 neve persille
- 2 ss gressløk
- 1 neve koriander
- 2 fedd hvitløk
- 2 ss olivenolje
- Salt
- Pepper
- Urtesaus *
- Kok potetene myke. Jeg brukte Amandine poteter med skallet på. Kokte dem i 15 minutter.
- Grovhakk persille, gressløk og koriander og ha det i en skål. Ha i raspet skall og saft fra en sitron sammen med finhakket/revet hvitløk. Tilsett olje, salt og pepper.
- Legg potetene i en ildfast form, hell over urteblandingen.
- Legg i båter av lime.
- Legg fisken på toppen og krydre den litt med salt og pepper.
- Stekes på 180°C i 15 minutter.
- Mens laksen står i ovn lager du sausen.
- Retten kan serveres rett fra formen.
- Blåskjell og sausen tilsettes rett på tallerken.
Urtesaus:
- 1 dl vann
- 1 fiskebuljongterning
- 3 dl Lett Crème Fraîche
- ½ ts salt
- ½ ts pepper
- 1 ss hakket gressløk
- 2 ss hakket persille
- 2 ss hakket koriander
Tilsett Lett Crème Fraîche og visp sausen glatt.
Kok opp sausen og krydre med salt og pepper.
Ta sausen av varmen og rør i persille, gressløk og koriander.
Buen provecho ✿⊱╮✿⊱╮
Buen provecho ✿⊱╮✿⊱╮
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar