Steinbit med søtpotetpuré, baconsurret asparges og spicy soyasmør ♫♪


Mine favorittingredienser samlet på en tallerken !
Steinbit har fast, saftig og velsmakende kjøtt, som holder seg godt under varmebehandling.
Kombinasjonen av smaken på den fløyelsmyke søtpotetpurén, den pikante salte sausen og den milde gode fisken er en ypperlig kombinasjon.
Når jeg i tillegg får gode, stekte, men fremdeles crispy asparges surret i sprøtt bacon som tilbehør,
er retten fullkommen.
Ser vel ikke helt 'smashing' ut, men lover deg -det smaker nydelig !
Lykke på et fat ♫♪



Du trenger til 4 porsjoner:
  • 800 g steinbitfilet
  • Olivenolje
  • Sitron
  • Salt
  • Pepper
  • 12-16 asparges 
  • 8 skiver bacon
  • Søtpotetpuré *
  • Soyasmør *

Steinbit:
Skjær steinbitfilet i porsjonsstykker.
Legges i smurt ildfast form, mariner fisken med litt olivenolje, sitronsaft, salt og pepper.
Stekes ved 180 g ºC i ca. 15 minutter.

Søtpotetpuré:
  • 800 g søtpotet
  • 1 dl fløte
  • 3 ss smør
  • Salt
  • Sitronsaft - en liten dæsj !
Skrell søtpoteter og kutt dem i terninger.
Kokes til de er møre.
Sil av kokevannet og kjør potetene i en blender sammen med fløte og smør.
Smak til med salt og sitronsaft.
Hell den tilbake i kjelen og hold den varm.

Soyasmør:
  • 2-4 sjalottløk
  • 300 g ekte meierismør
  • 2 dl soyasaus
  • 1-2 ts pepperrot på tube
  • Smak til med saften av ca. 1 sitron.
Skrell og finhakk sjalottløk. Hvor mange du bruker kommer an på størrelsen.
Ha smøret i en kjele og kok til smøret begynner å skumme og bli nøttebrunt, men ikke brent!
Tilsett sjalottløken.
Tilsett soyasaus rett før servering, sausen bør ikke koke etter soyasausen er tilsatt.
Smak til med pepperrot og sitron.

Baconsurret asparges:
Skyll aspargesene og knekk enden på dem. Samle dem i bunter med 2-3 i hver bunt og surr
en skive bacon rundt hver bunt.
Legg buntene i en ildfast form, med bakepapir i bunn.
Du kan steke dem sammen med fisken på 180 g ºC -sett dem inn 15 minutter før du setter inn fisken,
så de får en total steketid på 30 minutter.

Lager søtpotetpure, dugger litt men....

Her har jeg forberedt asparges og fisken klar til steking.
Setter formene i kjøleskapet, mens jeg lager søtpotetpure og saus.
Spis & Nyt ♫♪

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF