Mine favorittingredienser samlet på en tallerken !
Steinbit har fast, saftig og velsmakende kjøtt, som holder seg godt under varmebehandling.
Når jeg i tillegg får gode, stekte, men fremdeles crispy asparges surret i sprøtt bacon som tilbehør,
er retten fullkommen.
Ser vel ikke helt 'smashing' ut, men lover deg -det smaker nydelig !
Lykke på et fat ♫♪
Steinbit:
Skjær steinbitfilet i porsjonsstykker.
Legges i smurt ildfast form, mariner fisken med litt olivenolje, sitronsaft, salt og pepper.
Stekes ved 180 g ºC i ca. 15 minutter.
Søtpotetpuré:
Soyasmør:
er retten fullkommen.
Ser vel ikke helt 'smashing' ut, men lover deg -det smaker nydelig !
Lykke på et fat ♫♪
Du trenger til 4 porsjoner:
- 800 g steinbitfilet
- Olivenolje
- Sitron
- Salt
- Pepper
- 12-16 asparges
- 8 skiver bacon
- Søtpotetpuré *
- Soyasmør *
Steinbit:
Skjær steinbitfilet i porsjonsstykker.
Legges i smurt ildfast form, mariner fisken med litt olivenolje, sitronsaft, salt og pepper.
Stekes ved 180 g ºC i ca. 15 minutter.
- 800 g søtpotet
- 1 dl fløte
- 3 ss smør
- Salt
- Sitronsaft - en liten dæsj !
Kokes til de er møre.
Hell den tilbake i kjelen og hold den varm.
Sil av kokevannet og kjør potetene i en blender sammen med fløte og smør.
Smak til med salt og sitronsaft.Hell den tilbake i kjelen og hold den varm.
Soyasmør:
- 2-4 sjalottløk
- 300 g ekte meierismør
- 2 dl soyasaus
- 1-2 ts pepperrot på tube
- Smak til med saften av ca. 1 sitron.
Skrell og finhakk sjalottløk. Hvor mange du bruker kommer an på størrelsen.
Ha smøret i en kjele og kok til smøret begynner å skumme og bli nøttebrunt, men ikke brent!
Tilsett sjalottløken.
Tilsett soyasaus rett før servering, sausen bør ikke koke etter soyasausen er tilsatt.
Smak til med pepperrot og sitron.
Ha smøret i en kjele og kok til smøret begynner å skumme og bli nøttebrunt, men ikke brent!
Tilsett sjalottløken.
Tilsett soyasaus rett før servering, sausen bør ikke koke etter soyasausen er tilsatt.
Smak til med pepperrot og sitron.
Baconsurret asparges:
Skyll aspargesene og knekk enden på dem. Samle dem i bunter med 2-3 i hver bunt og surr
Skyll aspargesene og knekk enden på dem. Samle dem i bunter med 2-3 i hver bunt og surr
en skive bacon rundt hver bunt.
Legg buntene i en ildfast form, med bakepapir i bunn.
Du kan steke dem sammen med fisken på 180 g ºC -sett dem inn 15 minutter før du setter inn fisken,
så de får en total steketid på 30 minutter.
Legg buntene i en ildfast form, med bakepapir i bunn.
Du kan steke dem sammen med fisken på 180 g ºC -sett dem inn 15 minutter før du setter inn fisken,
så de får en total steketid på 30 minutter.
Lager søtpotetpure, dugger litt men.... |
Her har jeg forberedt asparges og fisken klar til steking. Setter formene i kjøleskapet, mens jeg lager søtpotetpure og saus. |
Spis & Nyt ♫♪ |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar