Vet du at BLÅSKJELL og andre skalldyr er best på vinteren ?
Det iskalde vannet gjør at algene forsvinner og bedrer levevilkårene i sjøen !
Blåskjell er noe av det raskeste og enkleste du kan lage, prøv da vel !
I dag ble det herlige blåskjell med timian, fløte og hvitvin ღღ
- 1 kg blåskjell
- 1 liten løk, hakket
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 1 ss rapsolje
- 2 ss frisk hakket timian
- 2 dl hvitvin
- 1,5 dl matfløte
- Salt
- Pepper
- Timian til pynt
- Surr løk, hvitløk og grovhakket timian i olje i en stor kjele til den blir gyllen, 2-3 minutter.
- Tilsett hvitvin og fløte, bittelitt salt og pepper.
- Kok opp før du tilsetter blåskjellene.
- Damp blåskjellene under lokk i ca. 5 minutter til de åpner seg.
- Serveres med godt brød, som man kan dyppe i sausen.
Vin til blåskjell:
Lette og tørre hvitviner passer godt til blåskjell !!
Jeg bruker ofte en fransk en, med god aroma og mye friskhet til blåskjell:
Grand Fief de la Cormeraie Muscadet Sèvre et Maine sur Lie 2010
I dagens oppskrift er det mye urtesmak og da ble jeg, i tillegg til overnevnte vin, anbefalt denne:
Clotilde Davenne Petit Chablis 2014
En hvit burgunder til kr. 168,-
Burgundervin (fransk: vignoble de Bourgogne) er en beskyttet betegnelse for vindistriktet som befinner seg i Bourgogne i Frankrike i departementene Yonne, Côte-d'Or og Saône-et-Loire
Farge: Middels dyp strågul.
Lukt: Aroma med fint preg av modent eple, sitrus og litt mineraler.
Smak: Ung og frisk, preg av moden frukt, eple og sitrus, god lengde.
Råstoff: Chardonnay 100%
Metode: Tradisjonell temperaturkontrollert vinifikasjon i epoxy- og ståltanker.
Innhold: Alkohol 12,50% Sukker: 2,00 g/l Syre: Ukjent
Lagringsgrad: Drikkeklar nå, men kan også lagres
Produsent: Clotilde Davenne
En hvit burgunder til kr. 168,-
Burgundervin (fransk: vignoble de Bourgogne) er en beskyttet betegnelse for vindistriktet som befinner seg i Bourgogne i Frankrike i departementene Yonne, Côte-d'Or og Saône-et-Loire
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar