Blåskjell med timian ♫♪ Clotilde Davenne Petit Chablis 2014 ♫♪


Vet du at BLÅSKJELL og andre skalldyr er best på vinteren ?
Det iskalde vannet gjør at algene forsvinner og bedrer levevilkårene i sjøen !
Blåskjell er noe av det raskeste og enkleste du kan lage, prøv da vel !
I dag ble det herlige blåskjell med timian, fløte og hvitvin ღღ
Søker du på blåskjell i søkefeltet dukker det opp ytterlige 7-8 oppskrifter med gode blåskjell !



Du trenger til hovedrett for 2 eller forrett til 4:
  • 1 kg blåskjell
  • 1 liten løk, hakket
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ss rapsolje
  • 2 ss frisk hakket timian
  • 2 dl hvitvin
  • 1,5 dl matfløte
  • Salt
  • Pepper
  • Timian til pynt
Sånn gjør du:
  1. Surr løk, hvitløk og grovhakket timian i olje i en stor kjele til den blir gyllen, 2-3 minutter.
  2. Tilsett hvitvin og fløte, bittelitt salt og pepper.
  3. Kok opp før du tilsetter blåskjellene.
  4. Damp blåskjellene under lokk i ca. 5 minutter til de åpner seg.
  5. Serveres med godt brød, som man kan dyppe i sausen.

Vin til blåskjell:
Lette og tørre hvitviner passer godt til blåskjell !!
Jeg bruker ofte en fransk en, med god aroma og mye friskhet til blåskjell:
I dagens oppskrift er det mye urtesmak og da ble jeg, i tillegg til overnevnte vin, anbefalt denne:
Clotilde Davenne Petit Chablis 2014
En hvit burgunder til kr. 168,-
Burgundervin (fransk: vignoble de Bourgogne) er en beskyttet betegnelse for vindistriktet som befinner seg i Bourgogne i Frankrike i departementene Yonne, Côte-d'Or og Saône-et-Loire




  • Farge: Middels dyp strågul.
  • Lukt: Aroma med fint preg av modent eple, sitrus og litt mineraler.
  • Smak: Ung og frisk, preg av moden frukt, eple og sitrus, god lengde.
  • Råstoff: Chardonnay 100%
  • Metode: Tradisjonell temperaturkontrollert vinifikasjon i epoxy- og ståltanker.
  • Innhold: Alkohol 12,50% Sukker: 2,00 g/l Syre: Ukjent
  • Lagringsgrad: Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Produsent: Clotilde Davenne
  • Ingredienser !
    Spis & Nyt ♫♪

    Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar

    Print Friendly and PDF