Smaksrik, nydelig frisk pizza
-hvor det meste av 'pizzafyllet', blir tilsatt etter pizzaen er stekt !
Pizza med hjemmelaget pizzasaus og revet ost. Toppet med ruccola, spekeskinke, tomater,
avokado og oliven ✿ Her kan du gjerne legge på noen tynne skiver parmesan også !
Det må jo bli godt !!!
Og ja, jeg vet at italiensk pizza skal ha tynn, sprø bunn, men jeg lagde god 'gammel-dags' pizzabunn !
I glasset: Righetti Valpolicella Classico ♫
Pizzabunn:
- 500 g hvetemel / ca. 7 dl
- 1/2 pk fersk gjær
- 3 dl vann
- 1/2 dl olje
- 1,5 ts salt
Rør gjæren ut i fingervarmt vann, 37 grader.
Tilsett olje, salt og hvetemel, litt og litt mel om gangen.
Elt deigen sammen, tilsett nok mel så den blir smidig.
La den heve i 45 minutter.
Del deigen i fire emner og kjevl ut pizzabunner eller lag en stor langpanne-pizza
Etterheves i ca. 15 minutter.
Pizzasaus:
- 1 Box tomater med basilikum og oregano
- 4 ss tomatpurè
- Salt
- Pepper
- En neve frisk Basilikum, grovhakket eller 1-2 ts tørket basilikum.
Sånn gjør du:
Kok opp tomater, tomatpure, basilikum og smak til med krydder.
Kokes i ca. 20 minutter.
Bruk gjerne en stavmikser for å få fin konsistens.
(Blir nok til to store pizza, frys ned eller tilsett stekt kjøttdeig og bruk restene til pastamiddag)
Pizzafyll:
Kokes i ca. 20 minutter.
Bruk gjerne en stavmikser for å få fin konsistens.
(Blir nok til to store pizza, frys ned eller tilsett stekt kjøttdeig og bruk restene til pastamiddag)
Pizzafyll:
- 300 g revet ost
Topping:
- Ruccola
- 1-2 stk avokado
- Sitron eller limesaft
- 12 små tomater
- 200 g spekeskinke
- 24 stk oliven
- (Parmesan)
Sånn gjør du:
- Sett stekeovnen på 225 grader.
- Bre pizzasausen utover pizzabunnen og dryss over ost.
- Stek pizzaen i 15-20 minutter, til bunnen er gjennomstekt.
- Avkjøl pizzabunnen noe før du legger på toppingen. Kan gjerne skjære den opp i biter før du legger på toppingen.
- Skjær avokado i tynne skiver, dryss over litt sitrussaft, så den ikke blir brun
- Del tomatene i to.
- Legg ruccola, avokado, tomater, skinke og oliven på pizzaen (-og gjerne parmesan)
Lager pizzasaus ! |
'Monterer' Pizza ! |
Ferdig stekt pizza ! |
Klar til servering ! |
Spis & Nyt ♫ |
Snadder !!! ♫ |
Righetti Valpolicella Classico 2014 |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar