Herlige, sunne kjøttboller av kylling,
krydret med hot chili, hvitløk og frisk koriander.
Start med tomatsausen, mens den koker steker du kyllingkjøttboller.
Serveres med nykokt pasta !
Du trenger til 6 porsjoner:
- 800 g kyllingkjøttdeig
- 2 egg
- 2 fedd hvitløk
- 1 rød chili
- 1 neve fersk koriander
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- Finhakk hvitløk, chili og koriander
- Rør kyllingkjøttdeigen sammen med egg og salt.
- Tilsett løk, hakket koriander og pepper.
- Sett stekepannen på middels til sterk varme
- Ha olje i pannen, når pannen er varm legger du i formet kjøttboller.
- Stek de raskt på alle sider til de får litt stekeskorpe. De trenger ikke være gjennomstekte, da de skal trekke i sausen.
- Legg dem over i sausen når den er klar og la alt trekke på svak varme i ca. 10 minutter.
🍅 Tomatsaus:
- 1 stk finhakket sjalottløk
- 2 ss olivenolje
- 2 fedd finhakket hvitløk
- 800 g hermetiske tomater
- 1 dl vann
- 4 ss tomatpuré
- 2 ts sukker
- 1 ts oregano, tørket
- 1 nevne hakket basilikum
- 2 ss sitronsaft
- Salt
- Pepper
Sånn gjør du:
- Fres løken i olivenolje.
- Tilsett hvitløk og fres videre 1 minutt.
- Tilsett tomatene, vann og tomatpuréen og sukker.
- La det småkoke i 10-15 minutter.
- Ha i urtene og la sausen koke fem minutter til.
- Mos sausen med en stavmikser, sett den tilbake på platen.
- Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar