Asiatisk inspirert svinestek tilberedt i Crock-Pot.
Pulled pork blir som regel tilberedt av svinenakke, men du kan gjerne bruke svinestek eller skinkestek. Fjern svoren, hvis det er svor på svinekjøttet.
Jeg serverer pulled pork med ovnsbakte søtpotetet, rødløk, maiskolber, den sykt gode sausen og drysset over frisk hakket basilikum 🌿
Skikkelig snadder ♫
La kjøttet ligge i marinade i kjøleskapet over natten.
Sett maten på kok i Crock-pot-gryta før du drar på jobb eller legger ut på en lang tur i vår vakre natur, så har du smakfull, mør middag, som er klar på 30 minutter når du kommer hjem.
Jeg lager alltid store porsjoner av pulled pork og fryser den i passende posjoner.
Her får du masse supergodgod, smaksrik og ganske så sunn middagsmat til få kroner 🌿
- 1 dl soyasaus
- 1 dl hoisinsaus
- 6 ss ketchup
- 6 ss honning
- 4 ts finhakket/revet hvitløk
- 4 ts revet fersk ingefær
- 2 ts sesamolje
- 1 ts femkrydder
- 1,5 kg svinestek eller svinenakke
- 2 dl kyllingkraft/buljong
- (4 ss maizena + litt vann)
- Basilikum
- Bland sammen de 8 første ingrediensene i en liten bolle, rør godt med en visp.
- Legg svinekjøttet i crock-pot kjelen og tilsett marinaden.
- Sett kjelen i kjøleskapet natten over.
- Tilsett kyllingkraft. Jeg brukte 2 dl vann og en knust terning kyllingbuljong.
- Legg på lokk og kok på LOW i 8 timer.
- Ta svinekjøttet opp av gryten.
- Dra kjøttet fra hverandre med to gafler.
- Sil sausen over i en kjele og varm den opp. Hvis du vil ha sausen littt tykkere : Rør maizena ut i litt vann og rør det inn i sausen.
- Bland litt av sausen sammen med kjøttet. Server resten av sausen ved siden av retten.
- Dryss gjerne over litt friske urter ved servering.
- 1 kg søtpotet
- 3 rødløk
- 6 stk maiskollber
- Raps eller solsikkeolje
- Salt
- Pepper
- Skrell og del søtpoteter og rødløk i skiver eller båter.
- Skjær mais i store biter.
- Legg søtpotet, mais og rødløken i et ildfast fat, vend inn olje, salt og pepper.
- Stek i stekeovn ved 225 grader i ca. 30 minutter til potetene er møre og gylne.
Tips:
Har du ikke crock-pot kan du steke den i stekeovn på 125 grader i 6 timer.
Bruk en stor ildfast form og sett på lokk eller dekk den med stekefolie før steking.
Når kjøttet er stekt siler du sausen over i en kjele, tilsett maizena og kok opp så den tykner.
Har du ikke crock-pot kan du steke den i stekeovn på 125 grader i 6 timer.
Bruk en stor ildfast form og sett på lokk eller dekk den med stekefolie før steking.
Når kjøttet er stekt siler du sausen over i en kjele, tilsett maizena og kok opp så den tykner.
Bruk restene i ⇾ denne smaksrike pastaretten !
Pulled pork pasta med passata & edamame 🍅Herlig smaksrik, god og enkel pastarett !
Jeg lager alltid store porsjoner av pulled pork og fryser den i passende posjoner.
Her får du masse supergodgod, smaksrik og ganske så sunn middagsmat til få kroner 🌿
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar