Asiatisk inspirert svinestek tilberedt i Crock-Pot.
Pulled pork blir som regel tilberedt av svinenakke, men det hadde de ikke på 'nær-butikken'
min i dag. Jeg kjøpte en svinestek av bog på 1,8kg, som jeg fjernet svoren på.
Jeg serverte pulled pork med ovnsbakte søtpotetet, rødløk, maiskolber, den sykt gode sausen og drysset over litt frisk hakket basilikum.Skikkelig snadder ♫♪
min i dag. Jeg kjøpte en svinestek av bog på 1,8kg, som jeg fjernet svoren på.
Jeg serverte pulled pork med ovnsbakte søtpotetet, rødløk, maiskolber, den sykt gode sausen og drysset over litt frisk hakket basilikum.Skikkelig snadder ♫♪
La kjøttet ligge i marinade i kjøleskapet over natten.
Sett maten på kok i Crock-pot-gryta før du drar på jobb eller legger ut på en lang tur i vår vakre natur, så har du smakfull, mør middag, som er klar på 30 minutter når du kommer hjem.
Pulled pork til 6 porsjoner
- 1 dl soyasaus
- 1 dl hoisinsaus
- 6 ss ketchup
- 6 ss honning
- 4 ts finhakket/revet hvitløk
- 4 ts revet fersk ingefær
- 2 ts sesamolje
- 1 ts femkrydder
- 1,5 kg svinestek eller svinenakke
- 2 dl kyllingkraft/buljong
- 4 ss maizena + litt vann
- (Basilikum)
- Bland sammen de 8 første ingrediensene i en liten bolle, rør godt med en visp.
- Legg svinekjøttet i crock-pot kjelen og tilsett marinaden. Sett på lokket og mariner kjøttet i kjøleskapet i minst to timer, gjerne natten over.
- Sett crock-pot kjelen i selve crock-pot elementet.
- Tilsett kyllingkraft. Jeg brukte 2 dl vann og ett beger kyllingfond.
- Legg på lokk og kok på LOW i 8 timer.
- Ta svinekjøttet opp av gryten.
- Rør ut maizena i vann og rør det inn i sausen.
- Sett på lokket og kok på HIGH i 15 minutter eller til sausen tykner.
- Dra kjøttet fra hverandre med to gafler.
- Sil sausen og server den ved siden av.
- Dryss gjerne over litt friske urter ved servering.
- 1 kg søtpotet
- 3 rødløk
- 6 stk maiskollber
- Raps eller solsikkeolje
- Salt
- Pepper
- Skrell og del søtpoteter og rødløk i skiver eller båter.
- Skjær mais i store biter.
- Legg søtpotet, mais og rødløken i et ildfast fat, vend inn olje, salt og pepper.
- Stek i stekeovn ved 225 grader i ca. 30 minutter til potetene er møre og gylne.
Tips:
Har du ikke crock-pot kan du steke den i stekeovn på 125 grader i 6 timer.
Bruk en stor ildfast form og sett på lokk eller dekk den med stekefolie før steking.
Når kjøttet er stekt siler du sausen over i en kjele, tilsett maizena og kok opp så den tykner.
Har du ikke crock-pot kan du steke den i stekeovn på 125 grader i 6 timer.
Bruk en stor ildfast form og sett på lokk eller dekk den med stekefolie før steking.
Når kjøttet er stekt siler du sausen over i en kjele, tilsett maizena og kok opp så den tykner.
Ingredienser ♫♪ |
![]() |
Marinering av svinestek ! Jeg satt den i kjøleskapet kl. 19.00 og lot den stå til kl. 08.00 dagen etter. |
![]() |
Mais, søtpotet og rødløk ! |
![]() |
Svinesteken faller sammen bare du ser på'n !!! |
![]() |
Denne sausen smaker himmelsk !!! ♫♪ |
![]() |
Rett og slett en veldig god søndagsmiddag ! |
⋰ ⋰
.((¯`´¯) GOD MIDDAG !!
`*.¸.*.✿✿¸.•*¨`*•..¸✿ღ¸.•*¨`*•..¸✿✿
.((¯`´¯) GOD MIDDAG !!
`*.¸.*.✿✿¸.•*¨`*•..¸✿ღ¸.•*¨`*•..¸✿✿
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar