Pulled pork pasta med passata & edamame !


Herlig smaksrik, god og enkel pastarett !
Jeg lager alltid store porsjoner av pulled pork og fryser den i passende posjoner.

Oppskriften på denne spicy utgaven av Pulled pork finner du → her
Du får kjøpt ferdig kokt pulled pork, som du finner i kjøledisken. Jeg har ikke smakt noen av dem, så jeg kan ikke uttale meg om produktene er bra eller dårlig.

Passata er en saus av solmodne tomater, som er silt, slik at skinn og kjerner ikke kommer med. Du finner passata i de fleste dagligvarer. Hvis du ikke har tilgang til passata kan du bruke tomatpure og blande den ut i litt vann eller bruke hermetiske tomater 🍅

💚 Edamame er hele umodne grønne soyabønner.
Soyabønnen består av 30% karbohydrater, 36% protein, 18% olje og 14% væske.
I tillegg er det en god kilde til fiber, kalium, jern, sink, kalsium, omega-3, vitamin E, fosfater og hele vitamin B-komplekset. Soyabønnen har dessuten en lav glykemisk indeks.

Pasta 👉 Riscossa 100% Grano Italiano
Historien om Riscossa begynner i Corato, i Puglia, i 1902. Det er her Cavalier Leonardo Mastromauro grunnla pastafabrikken 'Leonardo Mastromauro & Sons', et lite familiedrevet selskap.

De som velger Riscossa, gjør alltid et kvalitetsvalg. Spesielt hvis du foretrekker vår økologiske fullkornspasta, tilgjengelig i fem klassiske former laget av kun 100 % økologisk italiensk malt hvete. Sertifisert av ICEA, som sikrer sporbarhet av produksjonen.
Den inneholder 8g fiber, 12g proteim, 2g fett, 3,6 g sukker per 100g.

Her får du masse supergodgod, smaksrik og ganske så sunn middagsmat til få kroner 🍅


Til 4-6 porsjoner trenger du :
  • 400 g rester av  ⇾  Pulled pork
  • 200 g pasta penne, gjerne fullkorn
  • 1 gul løk
  • Olje
  • 200 g edamame soyabønner
  • 240 g mais
  • 1 stk rød paprika
  • 400 g passata / tomatsaus
  • 1 dl vann
  • Salt
  • Pepper
  • Frisk basilikum
  • Parmesan
Sånn gjør du:
  1. Kok pasta etter anvisning på pakken i godt saltet vann. Tilsett frosne edamame soyabønner ett par minutter før pastaen er ferdig kokt. 
  2. Hakk løken og surr den i stekesmør på middels varme til den blir gylden.
  3. Tilsett pulled pork, passata/tomatsaus, rist ut 1 dl vann i tomatsausboksen og hell den over i kjelen sammen med paprika skåret i terninger og avsilt mais.
  4. Bland alt godt sammen.
  5. Sil av vannet på pastaen. Legg pasta og soyabønner over i sausen.
  6. La det koke og blande seg godt sammen, så du får sausen godt rundt i alle kroker og kriker av pastaen.
  7. Smak til med salt og pepper.
  8. Bland inn masse frisk basilikum og dryss over revet parmesan ved servering.





Pulled pork pasta med passata & edamame !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF