19 januar 2024

KJØTT I KÅL / Høyrygg & Kål med hvitløk, ingefær og chili !


Er du glad i fårikål -eller 'ikke ?
Åkkesom' bør du prøve denne retten hvis du liker kål -og chili 🌿

En smakfull varmende gryte med storfekjøtt, kål, løk, ingefær,  hvitløk, chili og tomat 🍅 Denne passer perfekt på kalde vinterdager.

KJØTTIKÅL / Kjøtt & Kålgryte / Chilikål 🌱
Server retten med kokte poteter, tyttebærsyltetøy og frisk persille.
(Hvis du ikke går på lavkarbo) 

Jeg bruker høyrygg uten bein i denne utgaven av kjøtt i kål !
Skikkelig godt og ganske så hot 😋


Du trenger til 6 porsjoner:
  • 1,5 kg storfekjøtt, som rundstek, bog eller høyrygg
  • 2 stk gule løk
  • 1 stk hodekål
  • 2 stk grønn chili 🌱
  • 2 stk tomater
  • 1 ss revet hvitløk
  • 1 ss finhakket ingefær
  • 1 ts salt
  • 2 ts tørket chili / chiliflakes
  • 1 knust kjøttbuljongterning 
  • 4 dl vann i Crock-Pot * / I vanlig kjele ca. 1 liter og en ekstra kjøttbuljongterning. 

Sånn gjør du :

  1. Del kjøttet i store biter, ca. 100 gram. 
  2. Brun kjøttet raskt i en stekepanne med smør i flere omganger og legg kjøttet til side.
  3. Skrell og grovhakk løk, og del kålen i biter.
  4. Finhakk eller riv hvitløk og ingefær, og del chili i ringer. 
  5. Legg kjøtt, løk, kål, tomater, chili, ingefær, hvitløk, krydder og knust buljongterning lagvis i en stor gryte eller innerkjelen til Crock-Pot slowcooker eller Expressen. 
  6. Hell over vann * og fortsett, som beskrevet under 👇

Crock-Pot / Sloowcooker - Kok på LOW i 8 timer.
Du kan gjerne gjøre retten klar til koking kvelden før og oppbevare den i kjøleskapet natten over. 
Sett på lokket og kok på LOW i 8 timer. 

Trykkoking i Crock-Pot Express :
  1. Sett på lokket. 
  2. Lukk trykkventilen. 
  3. Sett på funksjonen MEAT/STEW, still den inn på 45 minutter og trykk på START. Trykkokeren varmes opp og det lyser HEAT. Når den er varm starter nedtellingen på klokken. 
  4. Etter koketiden på 45 minutter går den automatisk på KEEP WARM -og starter opptelling på klokken. Ikke rør trykkventilen, før etter 15 minutter. 
  5. Trykk STOPP -etter 15 minutter.
  6. Slipp forsiktig ut gjenværende luft ut av trykkventilen. Bruk ett kjøkkenredskap ikke hendene, for det er veldig varm damp.
  7. Server retten med kokte poteter, tyttebærsyltetøy og frisk persille.
I vanlig kjele - Tilsett vann/buljong til det dekker kjøttet. Småkokes under lokk i 2-3 timer, til kjøttet er mørt. Pass på vannmengden under koketiden.

Gryta blir best ved bruk av slowcooker eller trykkoker fordi det ikke er nødvendig med så mye kraft for å koke kjøttet. Smak til med mer krydder hvis nødvendig.

Grønn chili er egentlig en umoden, rød chili. 
Den har en helt annen smak enn den røde, som er sterkere, søtere og minner om paprika.
Grønn chili smaker litt gress'aktig. 






Nå skal man egentlig bare fylle opp kjelen til max merket,
men maten 'krymper' under koketiden, så jeg satset på at det gikk bra.



KJØTT I KÅL 


KJØTT I KÅL med chili !!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF