06 januar 2024

Ukemeny - SMAKSMENY - Januar !


Det har vært en kald start på året !
Da passer det bra med varmende gode middager med masse smak. 

Det som er positivt med januar er at 'SKREIEN KOMMER', svømmende fra Barentshavet og inn til Norskekysten for å gyte. Det er bare og glede seg, den kommer vanligvis i fiskedisken på slutten av måneden.

Ukemenyen byr på noen skikkelige godbiter :
Kylling, laks, kjøttdeig, svinefilet, taco, biff, ørret 🌿

Det høres kanskje ikke så spennende ut, men jeg lover deg -
Hele uken er fylt opp med magiske smakskombinasjoner 😋

Link til oppskriften finner du i navnet på retten.
Lag en matglad uke 💛


Mandag

Kremet kyllingsalat med pasta

Mettende og smakfull, skikkelig kosemat.
Salaten kan oppbevares i kjøleskapet ett par dager, så ikke vær redd for rester.

Det billigste alternativet til retter med kylling er å kjøpe hel rå kylling, eller en hel grillet kylling når den er på tilbud. Steker eller griller du kylling selv kan du spise saftig kylling til middag -og bruke restene i denne nydelige kyllingsalaten.


Tirsdag

Fisk i red curry med grønnsaker på menyen i dag.
Kremet, smakfull og utrolig god hverdagsmiddag med laks 🐟
Kjapp og enkel fiskegryte, som du lager på under 30 minutter.

Server retten med hva du måtte ønsker av poteter, pasta eller ris.


Onsdag

Mongolsk biff finner du på menyen i mange kinarestauranter rundt omkring i hele verden !
Herlig mørt, godt kjøtt med en tykk smaksrik saus ♫♫

Mongolsk biff blir laget med biffkjøtt og servert med ris.
Her får du oppskriften på en billigere utgave med kjøttdeig & nudler.

Helt unik knallgodt smaksbilde 😋
Jeg bruker masse thailandske smaker, som red curry paste og sesamolje i tillegg til den vanlige smaken man finner i mongolsk biff, en blanding av soyasaus, sukker og hoisinsaus.

Ekstremt, god og rask middag på under 30 minutter !


Torsdag

Verdens enkleste ovnsrett, som smaker himmelsk !

Ovnsbakt indrefilet av svin, med en helt rå BBQ-saus ♫♪
Servert med jasminris og grønn salat !
Den himmelske smaken kommer av den smaksrike blandingen sausen er mikset sammen av.

Svinefilet kan byttes ut med kyllingfilet hvis du ikke spiser eller liker svinekjøtt.
Litt søtt, litt sterkt og litt røkt BBQ-smak - DIGG ♫♪
 🌿


Fredag

På bloggen min finnes det mange utgaver av taco, med reker, fisk, kylling, pai, suppe, gratenger og i dag blir det altså tacokake.

Alt er laget fra bunnen av, tortilla, tacokrydder, tacosaus, ostesaus og guacamole 🍅

Server tacokaken med salat, resten av ostesausen og hjemmelaget guacamole, som du finner oppskrift på 👉 her


Lørdag

Jeg blir nok aldri vegetarianer
- for jeg er i overkant glad i en 'blodig' biffmiddag !

Indrefilet er den møreste strykningsdelen på storfe -og er perfekt utgangspunkt for en god biffmiddag. Mør god indrefilet fortjener godt tilbehør !

Jeg serverer indrefilet med knallgode parmesan poteter, aspargesbønner og i stedet for den vanlige kokte bearnaisesausen blir retten servert med en kald utgave av bearnaise 🌿


Søndag

Herlig smaksrik rett med Norges mest populære fisk.

Mirin er en type risvin, men uten alkohol og mer sukker.
Produktet ligner en svak type sake, men den skal ikke drikkes, kun brukes som tilsetning. Mirin blir ofte brukt sammen med soyasaus, sukker og eddik eller annen syre, og gir sauser og kraft en god, fyldig smak. Mirin holder seg i evigheter, selv etter at flasken er åpnet.


Jeg serverer retten med dampet mangold, bakt potet og hjemmelaget hvitløkdressing, samt litt hvitløksmør 🌿

Oppskriften på bakt potet og den knallgode dressingen er min egen.
Kok hvitløk før du lager dressing ! Det er hemmeligheten -eller det var en hemmelighet !


Ukens forrett eller lunsj

Dette er en oppskrift av unge fremadstormende 👉 Simen Vatne, som vi ble 'kjent med' på Masterchef Norge 2020.

Crudo' laks med bringebær
"Crudo" er et italiensk ord som bokstavelig talt betyr "rå".


Selve grunnlaget med rå laks, med sitrus og bringebær er en perfekt match 🌿
Jeg har endret litt på mengden av de forskjellige ingrediensene, og pinjekjerner ble byttet ut med litt sesamfrø og dill. Jeg anvendte en smaksnøytral rapsolje i stedet for olivenolje. Jeg synes oliven er veldig godt, men olivenolje er ikke veldig begeistret for.

Nydelig frisk og syrlig forrett eller lunch ♫♪


Ukens søte

Smash iskake er en kloning mellom mine to favorittkaker
👉 Daim iskake og 👉 Smashkake 🍓

Kakebunnen kan du lage flere dager før servering.
Pakk den inn i bakepapir og la den ligge på ett tørt sted. Ikke legg den i kjøleskapet !
Eggeplommene kan oppbevares i kjøleskap i 2-3 dager.
Kaken kan fryses i flere uker, hvis du pakker den godt inn.

Den er utrolig god og veldig enkel å lage !

Bildet er tatt i bilen fra Stangebrua, Hamar ! Luften er kaldere enn vannet i Mjøsa









Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF