Kyllingbryst med skinn, ovnsbakt i en knallgod saus og servert med ris, vårløk, koriander & chili !


Fordelen med kyllingfilet med skinn er at sprøstekt skinn tilfører masse god smak og skinnet gjør kyllingen saftigere på grunn av fettet. Man kan også legge smør, urter eller annet, som gir god smak under skinnet hvis man ønsker det.

I dag brukte jeg bryst av Stange Landkylling 
Vår frittgående Stange Landkylling får hovedsakelig naturlig fôr av havre, hvete, mais, åkerbønner og raps. Den vokser seg naturlig stor og har god plass 🐥
Står det på hjemmesiden.

Trodde det kanskje var kortreist fra Stange, men neida, Stange Kylling er fra Tønsberg.
Historien startet i 1989. I begynnelsen var det kun utvalgte restauranter og stjernekokker i Oslo som fikk kjøpe Stanges saftige og frittgående kyllinger. Etterhvert var det flere og flere som etterspurte de saftige kyllingene fra den lille produsenten rett utenfor Tønsberg. Økt etterspørsel førte også til økt distribusjon. Siden 2013 har REMA 1000 vært eksklusiv samarbeidspartner og har kunnet føre hele Stange-sortimentet hos sine kjøpmenn.

Hvem, som eier Stange Gårdsbutikker, jo selvsagt - 95% av aksjene eies av Rema Industrier.
Så det var ikke en liten bonde fra Stange, men Reitan 😅
Kyllingen er god den altså !


MIRIN er en type risvin, men uten alkohol og mer sukker.
Mirin får du kjøpt i butikker med godt utvalg av asiatisk mat.
Jeg kjøpte Mirin og kinesisk five spices krydder på Nye grønt og godt på Børstad i Hamar.

Wuxiang fen 五香粉 Five spice - 5'Krydder
Femkrydder er en kinesisk krydderblanding som består av fem krydder:
Stjerneanis, fennikel, kanel, nellik og sichuanpepper.

Jeg bruker rødvingele i denne oppskriften
Den gir en kjempegod smak og er en god erstatning hvis man ikke ønsker å bruke alkohol. 

Stekte, klissete ovnsbakte kyllingbryst med sprøtt skinn i en knallgod saus 🌿 Servert med ris og toppet med vårløk, chili & koriander 🌾

Jeg elsker koriander, men for dere, som synes koriander smaker såpe kan urten erstattes med bladpersille. Nå har det nå kommet bladpersille i potte også faktisk.


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 3-4 stk kyllingbryst med skinn 
  • 3 ts hvitløk, revet/presset hvitløk
  • 2 ss revet/finhakket ingefær
  • 2 stk tjerneanis
  • 1 dl mirin
  • 2,5 dl vann
  • 1 terning kyllingbuljong
  • 100 g rødvingele / eller 1 dl rødvin og 2 ss brunt sukker
  • 1 dl soyasaus
  • 1 ts kinesisk femkrydder
  • 2 ss maizena mel + 4 ss vann
  • Vårløk
  • Chili
  • Koriander eller bladpersille
  • Kokt ris
  • (Brokkolini)
Sånn gjør du: 
  1. La kyllingbrystene ligge 30 minutter i romtemperatur før de skal stekes.
  2. Tørk av kyllingfiletene med tørkepapir og krydre dem med salt og pepper.
  3. Forvarm stekeovnen til 180°C.
  4. Varm opp en stekepanne med rapsolje og stek kyllingfilet med skinnsiden ned til skinnet blir sprøtt. Senk varmen hvis nødvendig så det ikke blir brent. 
  5. Legg kyllingbrystene over i en ildfast form, med skinnsiden opp.
  6. Sett stekepannen tilbake på middels varme og stek hvitløk og ingefær i ett minutt i kyllingfettet, som ligger i pannen.
  7. Tilsett stjerneanis, Mirin, soyasaus, vann, knust buljongterning, rødvingele og 5'krydder.
  8. Kok opp og la det småkoke i 5 minutter.
  9. Hell kraften over kyllingen. 
  10. Stek kyllingen i stekeovn i 30 minutter på 180°C
  11. Kok ris.
  12. Ta kyllingbrystene ut av formen og legg dem til side. 
  13. Sil kraften fra den ildfaste formen over i en kjele og la den koke opp. Kok sausen noen minutter. Tykne sausen med maizena utrørt i litt vann rett før servering.
  14. Legg kokt ris på tallerken. Del kyllingbrystene i skiver og legg dem på toppen av risen. Hell over  sausen og dryss over vårløk, chili i ringer, samt grovhakket koriander/bladpersille.
  15. Server gjerne retten med noen ekstra grønnsaker. Jeg kokte brokkolini i godt saltet vann i 4 minutter.

Red chili' himmel på Hamar i dag 🌿


Jeg stekte kyllingbryst til 2 porsjoner 👇🌾
Saus til 4' !













Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF