Indrefilet av storfe med parmesan frites, haricots verts & kald bearnaise !


Indrefilet er den møreste stykningsdelen på storfe -og er perfekt utgangspunkt for en god biffmiddag. Indrefileten sitter på innsiden, helt bakerst på filetkammen.
Den koster noen ekstra kroner, men av og til kan man unne seg noe ekstra godt.

Kjøttet jeg bruker i denne oppskriften er kjøpt på Annis Pølsemakeri på Ringebu av min mann.
Han var i Gudbrandsdalen i jobbøyemed under flommen etter 'uværet Hans'.
'Alle,' som er på Ringebu må selvsagt innom Annis, men det er nå min mening 
😊
Vi har bryllupsdag i dag -og istedet for blomster fikk jeg en pose med mat fra Annis 
😅 
Takk kjære 💕

Haricots verts blir mye brukt i det Franske kjøkken. Haricots verts, som også kalles aspargesbønner og delikatessebønner -er en variant av brekkbønner, som høstes tidlig. I Norge er det ofte størrelsen på skolmene som avgjør om de kalles brekkbønner eller aspargesbønner. Aspargesbønner har de typiske, kraftige og grønne smakstonene, som kjennetegner belgfrukter.

Mør god indrefilet fortjener godt tilbehør !
Jeg serverer indrefilet med knallgode parmesan poteter, aspargesbønner og i stedet for den vanlige kokte bearnaisesausen blir retten servert med en kald utgave av bearnés 🍂.


Du trenger:
  • Biff
  • Smør/Olje
  • Pepper
  • Flaksalt
  • Kald bearnaise *
  • Parmesan
  • Poteter
  • Aspargesbønner
Sånn gjør du:
  1. Lag druesalat, gjerne ett par timer før servering.
  2. Ta kjøttet ut av kjøleskapet 30 minutter før det skal stekes.
  3. Stek parmesanfrites.
  4. Stek biff: Krydre biffene rundt det hele med ett godt lag grovt kvernet pepper. Stekes i en blanding av rapsolje og meierismør på sterk varme, i 3-5 minutter til det begynner å piple opp kjøttsaft, snu, og stek på den andre siden til det kommer frem kjøttsaft. Da er biffen medium stekt. La biffen hvile i 5-10 minutter, før du skjærer den i skiver.
  5. Aspargesbønner : Skjær av begge endene på bønnene. Kokingen går raskt så kok aspargesbønnene mens biffen hviler. Kok aspargesbønner ett par minutter i vann tilsatt en god mengde flaksalt.
  6. Spis & Nyt ♫♪
Bearnaise - kald - til 4 porsjoner
  • 165 g majones (Mills) eller hjemmelaget, oppskrift 👉 her
  • 3 ss lettrømme
  • 3 ts riseddik eller hvitvinseddik
  • 1 ss tørket estragon eller 4 ss frisk estragon
  • Salt
  • Hvit pepper
Sånn gjør du:
  1. Bland sammen majones, lettrømme og eddik.
  2. Smak til med estragon salt og pepper.
  3. Settes kjølig frem til servering.
Parmesan frites
  1. Del opp potetene i strimler og legg dem i kaldt vann en time eller to.
  2. Sil av vannet og tørk dem godt på ett rent kjøkkenhåndkle.
  3. Varm opp stekeovnen til 200°C
  4. Legg poteter i en ovnspanne med bakepapir og dryss over olje, revet parmesan, salt og pepper.
  5. Stekes i ca. 40 minutter eller til de er sprø og gylne.










Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF