Ovnsbakte plommer & bjørnebær !


Nå er det sesong for gode norske plommer.
På slutten av sommeren er plommene søte og saftige. De er på sitt beste akkurat nå.
Hvor holdbar en plomme er, avhenger av hvor langt frukten er kommet i modningsprosessen. Umodne plommer har oftest en sur og syrlig smak i skinnet mens modne plommer er søte, saftige og ganske milde. En moden plomme har en meget kort holdbarhet og lar seg ikke vente på, så vær rask og nyt den mens du kan.

Bjørnebær vokser vilt i Nord-Europa, Asia og Amerika. Selv sør i Norge kan vi finne viltvoksende bjørnebær, men de fleste dyrkes i hager og gjerne i veksttunnel.

Supergod dessert med plommer, bjørnebær og valnøtter 
Desserten er best varm, men god kald også 🌿

Jeg serverer desserten med mager vanilje kesam, men velg det tilbehøret du synes er best - eller sunnest, som is, vaniljesaus, tyrkisk yoghurt eller creme fraiche. 


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 12 stk modne plommer
  • 12 stk friske bjørnebær
  • Sukrin gold eller brunt sukker
  • Kanel
  • Valnøtter
Sånn gjør du:
  1. Forvarm stekeovnen til 200°C.
  2. Del plommene i to og fjern steinen.
  3. Legg dem i en ildfast form sammen med bjørnebær og dryss over godt med sukrin gold og kanel.
  4. Grovhakk noen valnøtter og strø dem på toppen.
  5. Stekes i 15-20 minutter eller til plommene er møre og bjørnebærene slipper saften 😋
Bakte plommer & bjørnebær !


Bakte plommer & bjørnebær - Klar til steking !

Bakte plommer & bjørnebær - Ingredienser !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF