Smuldrepai med plommer & bjørnebær

Nydelig smuldrepai, som lages i porsjonsformer og serveres rykende varm rett fra ovnen !

Du kan selvfølgelig lage den i en stor form også !

Jeg bruker Finesse bakesukker i stedet for vanlig sukker.
Finesse er en sukkererstatning som er velegnet til bakst.
Den gir bruning og har ingen bismak eller kjølende effekt.
Finesse inneholder 80 % færre kalorier enn tilsvarende mengde sukker, og har en GI på 1.


Hvor mange plommer du trenger kommer selvsagt an på størrelsen på plommene og formene. Du kan selvsagt bare bruke plommer, men jeg hadde igjen noen gode bjørnebær. 
Det er bjørnebærene som gir den fine fargen på retten. 
Fyll godt formen godt opp med plommer og bær, da de krymper når de blir oppvarmet. 

Bruk gjerne en kjøkkenmaskin til smuldredeigen. 
Jeg brukte Bremykt i denne oppskriften og da går det helt fint å bruke hendene.

Smaker helt nydelig ♫♪
Serveres varm med ønsket tilbehør. 
Jeg synes det er best med vaniljeis eller mager kesam med vanilje.


Til 4-6 porsjonsformer:
  • Ca. 12 stk plommer
  • 8-12 bjørnebær eller flere... 
  • 1 dl hvetemel
  • 2 dl havregryn
  • 4 ss sukker eller 2 ss Finesse bakesukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 100 g smør/bremykt
  • 1 ts kanel

Sånn gjør du:

  1. Del plommene i to og ta ut steinene. 
  2. Del dem i mindre biter og fordel dem i ildfaste porsjonsformer sammen med bjørnebær, delt i to.
  3. Smuldre sammen hvetemel, havregryn, sukker, vaniljesukker, smør og kanel. 
  4. Dryss det over plommene.
  5. Stekes ved 200°C 20-25 minutter til paiene er gylne og overflaten er sprø.
Smuldrepai med plommer

Smuldrepai med plommer


HAMAR 👉 Landlig idyll ved Mjøsa !


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF