Suppegryte med potet & villreker


Poteter og skalldyr er det ikke så ofte jeg serverer sammen 
🌿
Men, denne gryten med hverdagshelten - poteten, smaker utrolig godt !

Eller gryte vet jeg ikke om er det riktige ordet, det er mer suppe enn gryte - Suppegryte !
Jeg bruker brød, som tilbehør men du kan selvsagt servere retten med ris eller pasta.

Ja, poteten blir ofte kalt hverdagshelt da den hjalp oss gjennom hungersnøden på begynnelsen av 1800 'tallet. Det dyrkes over 300.000 tonn poteter i Norge hvert år og er verdens tredje største matplante, kun slått av hvete og ris. 

Her tilberedes potetene i en smakfull suppegryte med villreker 🌿 
Jeg serverer retten med hvitløksbaguetter.


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 600 g nypoteter
  • 500 g argentinske villreker
  • 1 gul løk
  • Rapsolje
  • 150 g paprika
  • 2 ts revet hvitløk
  • 1 ts paprikakrydder
  • 10 dl vann
  • 2 stk terninger kyllingbuljong
  • 2 ss tomatpure
  • Salt
  • Pepper
  • Bladpersille 
  • Sitronbåter
  • Godt brød 
Sånn gjør du :
  1. Hakk løk, press eller riv hvitløk og del paprika i biter.
  2. Skrell poteter og del dem i litt store biter.
  3. Stek løken gyllen i en tykkbunnet kjele. 
  4. Tilsett hvitløk og paprika og la det surre noen minutter.
  5. Tilsett paprikakrydder og tomatpure, la det frese ett minutt eller to.
  6. Hell i vann og knuste buljongterninger.
  7. Legg i potetene og la det koke 10-15 minutter, til potene er møre.
  8. Smak til med salt og pepper.
  9. Plukk bladene av bladpersille og grovhakk bladene. En god neve.
  10. Legg i renset, rå villreker og hakket bladpersille.
  11. La retten småkoke i 3-4 minutter, til villrekene er gjennomkokt.
  12. Serveres rykende varm med ett dryss hakket persille, en sitron båt og gjerne godt brød, som kan dyppes i sausen.
Argentiske villreker fanges i iskaldt vann i syd-Atlanteren rundt kysten av Argentina, vanlig lengde er 12 cm, men de kan bli inntil 19 cm. Fordi arten har en kort reproduksjonssyklus på 12 til 16 måneder, har næringen klart å høste den uten å tømme ressurser; en form for naturlig bærekraft forsterket av myndighetenes forskrifter og to fiskeriforbedringsprosjekter. 
Den rødlige fargen på rekene gjør at den kan oppfattes som allerede kokt, men den er rå, og må varmebehandles.

Hverdagsgryte med potet & villreker

Hverdagsgryte med potet & villreker

Hverdagsgryte med potet & villreker

Hverdagsgryte med potet & villreker

Is til dessert kanskje..... 

- eller sjokolade ? 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF