Kyllingwok med kål !


Rask, enkel, ganske sunn og veldig god middag.
Smaksrik wok med kylling & kål 🌱
Klar til servering på 30 minutter !

Husk på at når du lager mat må du krydre og smake hele tiden.
Det er det, som kan utgjøre det lille ekstra så smaken blir knallgod ikke bare god !

I denne wok'n kan du bruke nykål, pak choy, kinakål eller spisskål
- og andre kåltyper, som trenger lite varmebehandling.

Jeg brukte spisskål i denne utgaven og serverte retten med nudler.
Kokt ris, som trekker til seg sausen passer veldig godt til denne retten🌾


Til 2-3 porsjoner trenger du
  • 2 stk kyllingfilet
  • Salt
  • Pepper
  • Stekesmør
  • 1 stk liten løk
  • 1 stk chili
  • 1 stk paprika
  • 200 g spisskål
  • 3 dl vann
  • 1 stk grønnsaksbuljongterning
  • 1 ss oystersaus
  • 3 ss soyasaus
  • Salt
  • Pepper
  • Lime
  • Koriander
Sånn gjør du:
  1. Forbered grønnsakene. Hakk løk, finhakk chili, del paprika og kål i tynne strimler.
  2. Del kyllingen i strimler og stek den raskt i en stekepanne sammen med løk. Krydre med salt og pepper. 
  3. Tilsett knust buljongterning, vann, kål, chili og paprika.
  4. La retten småkoke i 5 minutter.
  5. Smak til med oystersaus, soyasaus, salt og pepper.
  6. Kok retten videre i ytterligere 5 minutter.
  7. Legg kokt ris eller nudler på en tallerken og legg på kyllingwok.
  8. Dryss over hakket koriander og server med en limebåt, som kan skvises over 🌿
Kyllingwok med kål 

Kyllingwok med kål

Kyllingwok med kål

Kyllingwok med kål 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF