Smash iskake er en kloning mellom mine to favorittkaker
Kakebunnen kan du lage flere dager før servering.
Pakk den inn i bakepapir og la den ligge på ett tørt sted. Ikke legg den i kjøleskapet !
Eggeplommene kan oppbevares i kjøleskap i 2-3 dager.
Eggeplommene kan oppbevares i kjøleskap i 2-3 dager.
Kaken kan fryses i flere uker, hvis du pakker den godt inn.
Den kan lages flere dager før den skal serveres, for den skal oppbevares i fryseren.
Denne kaken passer også perfekt, som dessert 🍓
Herlig sprø, litt salt marengsbunn med nydelig søt hjemmelaget is med masse smash sjokolade. Smash består av salte, friterte maiskjerner dekket med melkesjokolade.
Salt, søtt og sprøtt 😋
Marengsbunn
- 4 eggehviter
- 2 dl sukker
- 100 g ritzkjeks
- Legg ritzkjeks i en pose og knus dem med en kjevle
- Stivpisk eggehvitene og tilsett sukkeret, litt og litt om gangen og pisk videre, til en stiv margengs.
- Bruk en slikkepott og vend kjeksen forsiktig inn i marengesen.
- Ha deigen i en rund kakeform, 26Ø, med bakepapir i bunnen.
- Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 25 minutter.
- Avkjøl kakebunnen i formen.
- Fjern bakepapiret og vask formen. Legg på nytt bakepapir og legg kakebunnen tilbake i formen. Jeg vendte kakebunnen opp ned på fatet, da er det enklere å ta av bakepapiret.
Smash-is
- 4 eggeplommer
- 120 g sukker
- 4 dl kremfløte
- 2 stk gelantinplater
- 150 g smash
- Legg gelatinplater i vann i 5-10 minutter. Kok opp 1/2 dl vann. Klem vannet ut av gelatinplatene og rør dem godt ut i varmt vann, en og en plate om gangen. La blandingen avkjøles.
- Pisk eggeplommer og sukker til luftig eggedosis.
- Pisk kremfløten til krem og rør sammen eggedosis og krem.
- Tilsett gelatinen i en tynn stråle, mens du visper. Bland det godt inn i kremen.
- Hakk 100 g smash og vend sjokoladen inn i isblandingen.
- Hell isblandingen over kakebunnen.
- Dryss over 50 g hakket smash
- Sett kaken i fryseren natten over, eller lenger.
- Ta kaken ut av fryseren ca. 30 minutter før servering.
Det spirer og gror 🌼 |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar