Klassisk koldtbord !


 Enkelt, smaksrikt koldtbord uten stress !

Noen vil synes det er er klassisk 70-80'talls koldtbord med kabaret, men det hører med !
Har forøvrig erstattet de obligatoriske karbonadene med asiatisk roastbiffsalat.

Det er helt innenfor og bruke noen ferdig produkter, som smør, loff, sennepssaus, remulade, ferdig kokt bayonneskinke og roastbiff hvis du ønsker det. 
Hjemmelaget potetsalat er mye bedre enn de utgavene du finner i kjøledisken, så den bør du lage selv. Det samme gjelder kabaret, den du får kjøpt er ikke mye god, da kan du heller droppe den !

Dette koldtbordet passer perfekt på 17 mai, konfirmasjon, fødselsdager, 80'talls-party og andre familie og vennesammenkomster ♪♫

  Koldtbord
Sånn gjør du:
  • Lag iskake og sett den i fryseren. Dette kan du gjøre en uke før servering.
  • Stek sjokoladekaken to dager før servering.
Dagen før servering
  1. Lag kabaret, den må stivne, så den lages dagen før servering.
  2. Lag potetsalat
  3. Lag remulade, hvis du vil lage den selv 👉 oppskrift
  4. Lag sennepssaus, som du finner oppskrift på 👉 her
  5. Stek roastbiff og avkjøl den. Pakk kjøttet inn i folie og oppbevares i kjøleskapet 👉 oppskrift
  6. Lag fylte egg, men vent med reker, rogn og dill. Dekk dem godt med plastfolie.
  7. Lag bringebærcoulis til iskaken.
  8. Sett noen reker til tining i kjøleskapet.
Maten må selvfølgelig dekkes godt til og oppbevares i kjøleskapet.

På formiddagen
  1. Skjær ferdig kokt bayonneskinke i tynne skiver. 
  2. Skjær roastbiff i tynne skiver. Lag dressingen. Fatet gjøres klart rett før servering.
  3. Legg spekemat på ett fat sammen med melon og jordbær.
  4. Skrell reker og sett dem i kjøleskapet.
Rett før servering
  1. Stek eggerøre, den er best nylaget.
  2. Legg røkelaks på fat sammen med sennepsaus, sitron og dill
  3. Kok asparges : Knekk av den nederste delen på aspargesen og kok dem i godt saltet vann 3 minutter. Legg dem over i en bolle med iskaldt vann før du lar dem renne av på ett rent kjøkkenhåndkle.
I tillegg må du selvfølgelig dele opp melon, jordbær, appelsin, sitron og annet ønsket tilbehør.

Ta iskaken ut av fryseren og sett den i kjøleskapet en time før den skal serveres.
Samtidig tar du sjokoladekaken ut av kjøleskapet og setter den i romtemperatur.



   Tenk at nå er dagen her som jeg har lengtet etter. Jeg skal gå i toget, og jeg er så glad. Du kan tro jeg skal nok synge ut av alle krefter, svinge flagget mitt og rope høyt hurra! Ser du flagget mitt: rødt og blått og hvitt! Det skal vaie fritt og vise seg friskt, og vakkert er det, som vår kjære gamle Norge. Ja, det landet er vi glad i, du og jeg ! 
(Tekst.Ågot Nickelsen / Melodi: Mot i brystet)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF