12 januar 2019

Fletteloff 💕♫♪


Så var det meg og gjærdeig igjen da !
Stikkordet er tålmodighet, noe jeg ikke har så mye av.

Men, det er verdt litt venting med heving og etterheving når resultatet blir bra.
Nybakt loff 
- med godt smør, servert med godt pålegg eller som tilbehør til skalldyr, supper og gryteretter.
Spis & Nyt ♫♪


Du trenger til 2 stk:
  • 50 g smør
  • 6 dl hel melk
  • 25 g fersk gjær
  • 1 ss sukker
  • 1 ts salt
  • ca. 1 kg hvetemel 
  • Egg til pensling
  • Valmuefrø
Sånn gjør du:
  1. Smelt smøret i en kjele og i hell melken. La blandingen bli fingervarm, ca 37°C. 
  2. Smuldre gjæren i en bakebolle, hell over litt av melkeblandingen og rør slik at gjæren løses opp. Hell over resten av blandingen.
  3. Elt inn sukker, salt og mesteparten av melet. Kan gjerne bruke en kjøkkenmaskin. 
  4. Ikke ta i alt melet på en gang, elt inn litt etter litt. Start med lav hastighet og øk etter hvert dersom du bruker kjøkkenmaskin. Elt deigen på middels hastighet i 5-10 minutter.
  5. Dekk til deigen med ett rent kjøkkenhåndkle og hev deigen i en time.
  6. Del deigen i 6 like deler.
  7. Rull ut emnene til lange 'pølser' på ca. 45 cm.
  8. Flett sammen 3 og 3, til 2 fine fletteloffer. Se bilder under.
  9. Legg fletteloffene på en bakeplate med bakepapir.
  10. Strø over bittelitt mel og dekk dem med et rent kjøkkenhåndkle.
  11. Etterheves i 30 minutter.
  12. Pensle fletteloffene med sammenpisket egg og dryss over valmuefrø.
  13. Stek dem midt i ovnen på 190 °C i ca. 40 minutter. 
  14. Avkjøles på rist.
Ingredienser ♫♪

Smelter smør ♫♪
Rører ut gjær ♫♪
Tilsetter litt og litt av melet ♫♪
Skal heves i en time ♫♪
Ferdig hevet ♫♪
Del deigen i 6 emner ♫♪
Den første er klar ♫♪
Nr. 2 under arbeid ♫♪
Etterheves i 30 minutter ♫♪
Pensle med egg og dryss over valmuefrø ♫♪
Stekes på 190 grader i ca. 40 minutter ♫♪
Ferdig stekt ♫♪
Spis & Nyt ♫♪

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF