}); Edels Mat & Vin: PIZZA-KATASTROFE a'la Stromboli ♫♫ 🍕 Google+

lørdag 26. januar 2019

PIZZA-KATASTROFE a'la Stromboli ♫♫ 🍕


Verdenspremiere på PIZZA-KATASTROFE 😂😅
Det som skulle vært en helt fantastisk Stromboli endte opp som 'pizza-kræsj' 🍕
Dette er det som kalles for "en dårlig dag på kjøkkenet" !!
Katastrofen smakte skikkelig godt ♫

I denne utgaven har jeg laget pizzasaus med stangselleri, som passer godt til reker
Stangselleri er elsket eller hatet, så hvis du ikke liker det kan du kutte den ut. 
Katastrofen er fylt med reker, rødløk, sjampinjong, masse ost og basilikum !
Du kan bruke fersk sopp, men da bør du steke den først.

Vil du ha en annen variant så finner du pizzarull med skinke og salami her, en utgave med kjøttdeig her -og hyttevarianten med serrano og pesto her 🍕
Pizzarullen, eller det som skulle vært en rull -serveres rykende varm med resten av pizzasausen og grønn salat ♫♫


Pizzabunn
  • Ca. 5 dl pizzamel 
  • 1/2 pose tørr pizzagjær 
  • 2,5 dl vann 
  • 2 ss olje 
  • 1 ts salt
Sånn gjør du:
  1. Bland inn gjæren med en 3/4 av melet.
  2. Tilsett lunket vann, olje, salt og resten av melet, litt og litt mel om gangen.
  3. La den heve i ca. 45 minutter.
Pizzasaus
  • 400 g hermetiske tomater
  • 1 sjalottløk, finhakket
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss tomatpuré
  • 4 ts tørket basilikum
  • 2 ts tørket gressløk
  • 1-2 stenger stangselleri, i små biter
  • 1 ts sukker
  • 1/2 dl vann
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts pepper
Sånn gjør du:
  1. Surr løken blank i olivenolje og rør inn tomatpuré. La det frese ett par minutter.
  2. Tilsett tomater, vann, stangselleri, sukker, salt, pepper og urter og la sausen koke på svak varme i 10 minutter.
  3. Kjør pizzasausen glatt med en stavmikser og smak til med mer salt og pepper, hvis nødvendig.
Pizzafyll
  • 1 kg reker med skall
  • 1/2 rødløk, i tynne skiver
  • 150 g hermetisk sjampinjong, i biter
  • Revet Mozzarella og cheddar
  • Basilikum
  • 1 egg, til pensling
  • Parmesan
Sånn gjør du:
  1. Tin og skrell rekene, ikke brukt reker i lake !! 
  2. Kjevle ut deigen til ett rektangel. Pass på at det er mel under den hele tiden, så den ikke fester seg fast.
  3. Legg på pizzasaus, men ikke helt ut på den ene langsiden og på de korte sidene.
  4. Legg på godt med reker, masse sjampinjong og litt rødløk.
  5. Legg på ett godt lag med ost og dryss over hakket basilikum.
  6. Visp egget med en gaffel -og pensle egg rundt kantene.
  7. Brett inn kantene på den korte siden -og rull den sammen. Det var da katastrofen oppstod, pizzabunnen satt klint fast i underlaget.
  8. Legg den med skjøten ned på ett stekebrett med bakepapir. Lettere sagt enn gjort !
  9. La den etterheve i 15 minutter.
  10. Lag noen små pyntesnitt i rullen, hvis du ikke har ferdige sprekker i pizzarullen.
  11. Pensle med egg og dryss over parmesan og hakket basilikum.
  12. Stek pizzarullen i forvarmet ovn, 225 grader i ca. 20 minutter.
  13. Server pizzarullen rykende varm, gjerne med litt grønn salat og resten av pizzasausen.
Moralen er bruk masse mel under pizzabunnen -og ikke lag den for tynn.
Forbered alle ingrediensene, så det ikke tar så lang tid å montere den sammen ♫♫

Pizzadeig 🍕
Pizzasaus 🍕
Pizzasaus 🍕
Pizzabunn 🍕
Pizzafyll 🍕
Ost og basilikum 🍕
Pensle med egg 🍕
Katastrofen har oppstått 🍕🍕
Klar til steking ♫🍕
Klar til servering ♫🍕

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar