}); Edels Mat & Vin: Bakte egg i hot tomatsaus med babyspinat og kalkunbacon ♫♪ Google+

søndag 13. januar 2019

Bakte egg i hot tomatsaus med babyspinat og kalkunbacon ♫♪


Sriracha er en sterk chilisaus laget av solmodne chilifrukter, eddik, hvitløk, sukker og salt.
Den er oppkalt etter kystbyen Si Racha i Thailand.

Bakte egg er skikkelig 'dagen-derpå-mat' ♫♪
Smaksrik, sunn og god frokost !


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 140 g bacon av kalkun
  • 1 rødløk
  • 65 g babyleaf
  • 400 g hermetiserte tomater
  • 1-2 ts sriracha saus
  • 1 ts tørr basilikum
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 4 egg
  • Frisk basilikum
  • Godt brød / Lavkarbo Cloud Bread
Sånn gjør du:
  1. Sett ovnen på 200°C. 
  2. Klipp baconet i biter og sprøstek det i en stekepanne. 
  3. Ta baconbitene ut av pannen og sett til side.
  4. Skjær rødløk i tynne ringer og stek det i pannen med litt ekstra smør eller olje.
  5. Tilsett babyleaf og fres det ett par minutter til spinaten faller sammen. 
  6. Tilsett tomater, chilisaus, salt og pepper. Bland det godt sammen.
  7. Legg bacon biter på toppen.
  8. Lag små 'groper' til eggene og knekk 4 egg rett i pannen.
  9. Sett pannen i ovnen og stek til egget er 'kokt', det tar i overkant av 5 minutter.
  10. Dryss over frisk hakket basilikum ved servering.
  11. Server retten med godt brød !
Steker bacon ♫♪
Steker rødløk ♫♪
Tilsett babyspinat ♫♪

Bland inn tomater, chilisaus og krydder ♫♪ Legg på bacon !
Tilsett egg ♫♪
Bakes i stekeovn ♫♪
Spis & nyt ♫♪

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar