19 januar 2019

FAJITAS med jalapeño'marinert kylling, guacamole og salsa🌿


Fajita består av stekt kjøtt eller kylling på myke tortilla. 
Retten serveres som oftest med løk og paprika. 
Populære tilbehør er rømme, guacamole og tomatsalsa 🍅

Her er en smakfull utgave med marinert kylling i en tykk, kremet mørk saus 🌿

I denne retten har jeg brukt BIBER 🍃 Biber er tyrkisk paprika.
De ser ut som en forvokst grønn chili. De minste er veldig sterke og de største er søte. 
Du kan erstatte den med grønn paprika hvis du ikke har tilgang til Biber.

Umami den femte smaken.
Smaksansen som kan gjenkjenne umami sitter på tungen – sammen med evnen til å registrere surt, søtt, salt og bittert. Alle andre smaksopplevelser opplever vi gjennom lukt i nesen. 
Soppsoya er typisk umami produkt.


👉 TOMATSALSA bør du lage selv, da blir den best.
👉 GUACAMOLE må du lage fra bunnen av !

Den hermetiserte Guacamolen, som som du får kjøpt ferdig smaker ikke godt -og de inneholder svært liten mengde med avokado, men masse grønne erter faktisk !! 

Den 'friske' guacamole, som du finner i kjøleskapet i frukt og grønt avdelingen er litt bedre, den inneholder i hvert fall avokado, men det beste lager du selv !

Har du lyst kan du også lage tortilla selv, oppskrift 👉 her.


Du trenger til 4 personer:
  • 4 stk kyllingfilet 
  • 1-2 ss hakket syltet jalapeños
  • 1/2 dl jalapeño syltelake
  • 1 rød paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 biber / grønn paprika
  • 1 gul løk
  • 1 ss maizena 
  • 1 dl vann
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss soppsoya
  • 1 ss hoisinsaus
  • Tortilla
  • Guacamole
  • Tomatsalsa
  • Lettrømme
Sånn gjør du:
  1. Skjær kyllingfilet i strimler, legg det i en pose og mariner kyllingen i jalapeno og litt av laken i en times tid. Her kan du kjøre på med mer jalapnos, hvis du vil ha den veldig sterk.
  2. Lag tomatsalsa og guacamole.
  3. Skjær paprika og løk i tynne strimler.
  4. Sil av syltelaken på kyllingen.
  5. Stek kyllingen i flere omganger med litt olje i en varm stekepanne. Legg det til side.
  6. Skru ned varmen litt på stekepannen og stek grønnsakene i stekepannen.
  7. Legg tilbake kyllingen og rør inn maizena blandet ut i vann. 
  8. Tilsett hoisinsaus, soyasaus og soppsoya.
  9. Bland alt godt sammen og la det surre noen minutter.
  10. Varm tortilla litt i ovnen, i en stekepanne eller i en mikrobølgeovn.
  11. Server retten med tomatsalsaguacamole og lettrømme.
Var innom min favoritt butikk, Nye Grønt & godt på Hamar i dag 🌿
Det eneste stedet du får kjøpt tyrkisk paprika i nærområdet.

Har jeg kjøpt bladpersille istedet for koriander 😵
Nope, men de urtene du får kjøpt der er i en egen klasse altså 💓

Kylling 🐥
Tomatsalsa 🍅
Guacamole 🌿
Guacamole og tomatsalsa 🍅
Sil godt av syltelaken på kyllingen 🐤
Paprika og løk 🌿
Steker kylling 🐤
Steker paprika og løk 🌿
Tilsett de øvrige ingrediensene 🌿
Klar til servering 🍅
SOYASAUS
Mørk soyasaus: Gjæringstiden er lengre enn for lys soyasaus. Den er mørkere, tykkere, mindre salt og langt søtere siden den er tilsatt melasse (avfall fra sukkerproduksjonen). Mørk soyasaus brukes der hvor du ønsker å gi retten farge i tillegg til smaksfylde.

Lys soyasaus: Tynnere og saltere enn den mørkere. Brukes der hvor du ikke ønsker farge, men heller den salte soyasmaken. Vanlig kikkoman soyasaus er lys.

Soppsoya: Er laget med sopp i stedet for soyabønner.
Gir en god smak på sauser og gryter. Den bør tilsettes i retten under tilberedning.
Jeg har prøvd mange merker, men ingen er i nærheten så god, som Mrs Chengs !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF