12 januar 2019

Argentinske Villreker med stekt hjertesalat og kremet currysaus ♫♪


Langostino Austral
Den røde argentiske reken er en kaldtvannsreke og har en søtlig mild smak som kan sammenlignes med grønlandsrekene, som vi spiser mest av i dag. Fisket foregår langs kysten av Argentina og fanges på sandbunn på 3-100m. Den er stueren, fanget i Sydvestatlanteren, ikke på ett oppdrettsanlegg !!

Rå argentinske villreker finner du i frysedisken.
De er ferdig renset og skjært helt igjennom slik at den er brettet ut, som en sommerfugl.
Rekene er marinerte med hvitløk -og klare til å stekes fra fryst tilstand.
De er også perfekte til å legge på grillen en varm sommerdag, som jeg har gjort her.

Her har jeg servert villreker med stekt spicy hjertesalat, nystekt fletteloff og en nydelig saus💕
Det smakte helt fortreffelig ♫♪


Forrett til 4 eller hovedrett til 2 porsjoner
Du trenger:
  • 500 g marinerte argentinske villreker
  • Rapsolje
  • Kremet saus med curry *
  • 1 stk hjertesalat delt i to på langs til hovedrett eller delt i 4 til forrett
  • 2 ss olje til steking
  • 1 stk finhakket rød chili
  • 2 fedd revet eller presset hvitløk
  • Salt
  • Pepper
  • Frisk dill
  • Sitron
  • Fletteloff eller annet godt brød

Sånn gjør du:
  1. Lag først sausen og hold den varm, men vent med å skumme den opp.
  2. Forvarm stekeovnen til 220 grader.
  3. Legg villrekene på en stekeplate med bakepapir.
  4. Pensle dem med rapsolje.
  5. Stek dem i 12-15 minutter. Stek hjertesalaten, mens rekene står i ovnene.
  6. Varm opp en stekepanne til høy varme. 
  7. Tilsett olje og stek hjertesalat raskt på hver side. 
  8. Trekk panna til side og ha i finhakket chili og hvitløk. 
  9. Krydre med salt og pepper og sett på lokk frem til servering. 
  10. Når rekene er ferdig stekt kjører du sausen kjapt med en stavmikser.
  11. Legg hjertesalat på en tallerken.
  12. Legg på villreker, saus, frisk dill (den stod igjen på kjøkkenbenken) og en sitronbåt.
  13. Server retten med godt brød.
  14. Spis & Nyt ♪♫ 
Kremet saus med red curry og kokos
  • 1 ts red curry paste
  • 1 ss olivenolje
  • 1 beger kyllingfond -eller en knust hønsebuljongterning
  • 4 dl kokosmelk
  • 1 stk lime
  • Salt
Sånn gjør du:
  1. Fres red curry paste lett i olivenoljen.
  2. Tilsett kokosmelk og fond/buljong. 
  3. Kok opp og la det småkoke i ca 5 min. 
  4. Smak sausen til med limesaft og salt. 
  5. Skum opp sausen med stavmikser eller visp like før servering.
Koker saus ♫♪
Argentinske villreker ♫♪
Steker hjertesalat ♫♪
Kjør sausen med en stavmikser ♫♪
Serveres med godt brød ♫♪

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF