}); Edels Mat & Vin: Helstekt kylling i trykkoker ♫♪ Google+

fredag 18. januar 2019

Helstekt kylling i trykkoker ♫♪


Hel kylling er billig og sunt 🐤
Når man tilbereder den i trykkoker, så får man ikke sprøtt skinn, men selve kyllingen blir skikkelig saftig og smakfull. 

Server kyllingen med ønsket tilbehør, som poteter eller ris, grønnsaker/salat og en god saus, som du lager av kraften. Kyllingen kan også brukes i salater, som pålegg på gode smørbrød, i en smakfull wraps, i wok eller Poké Bowl
🐤

Edels kyllingsaus kan anbefales, smaker helt nydelig💛


Du trenger:
  • 1 stk rå kylling
  • 1 ts røkt paprikapulver
  • 1/2 ts sort pepper
  • 1/2 ts salt
  • 2 ts spisskummen
  • 1 ss rapsolje
  • 1 stk hvitløk uten fedd
  • 2,5 dl kyllingkraft (vann + ett beger kyllingfond)
  • 1 lime
Sånn gjør du:
  1. Bland sammen krydder og gni kyllingen godt inn med krydderet.
  2. Ta av lokket på kjelen og sett på funksjonen BROWN/Sauté. Trykk på START knappen. Når den varmes opp, det tar ca.5 minutter, lyser HEAT på skjermen. Når den er varm begynner tiden å telle ned. Den står på 30 minutter, men det har ingen betydning da du skal skifte program etterpå.
  3. Tilsett olje.
  4. Brun kyllingen raskt på alle sider. 
  5. Fihakk, riv eller press hvitløk og legg den i kjelen sammen med kyllingkraft og saften av en lime.
  6. Sett på lokket og lukk det. Skyv trykkventilen til stengt for damp.
  7. Velg funksjonen POULTRY og still den inn på 30 minutter. Først varmes den opp, det tar 10 minutter. Når den er varm starter nedtellingen.
  8. La enheten naturlig slippe ut trykket i 15 minutter etter tilberedningen. Trykkokeren går automatisk på KEEP WARM -og starter opptelling på klokken. Ikke rør trykkventilen, før etter 15 minutter. Trykk STOPP -etter 15 minutter. Slipp forsiktig ut eventuelt gjenværende luft ut av trykkventilen. Bruk ett kjøkkenredskap ikke hendene, for det er veldig varm damp.
  9. Løft forsiktig ut kyllingen. 
  10. La den hvile i ca. 10 minutter før du skjærer den opp.
  11. Spis den varm eller kald. 
  12. Spar på kraften, den kan du lage god saus -eller kyllingsuppe av.
I vanlig Crock-Pot/Slowcooker:
Brun kyllingen raskt på alle sider etter du har gnidd den inn med krydder.
Brun den gjerne rett i innerkjelen, hvis du har kjele av Duraceramic.
Kokes på LOW i 6-8 timer, avhengig av størrelsen på kyllingen.


Edels kyllingsaus 
  • 5 dl kraft fra kyllingen
  • 2 ss maizena + litt vann
  • 1 dl fløte
  • 2 ss lys soyasaus / kikkoman
  • 1 klemetin
  • 1 ts soppsoya
  • Salt
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Sil kraften. La den stå i noen minutter så fettet legger seg på toppen, Fjern mesteparten av fettet med en øse. 
  2. Kok kraften opp i en kjele.
  3. Rør maizena ut i litt vann og rør den inn i kraften.
  4. Tilsett fløte, soyasaus og saften av en klementin.
  5. Tilsett litt soppsoya og smak til med salt og pepper.
Ingredienser 🐤
Bruner kyllingen i olje 🐤
Tilsatt hvitløk, kyllingkraft og limesaft 🐤
Sett på lokk og steng trykkventilen 🐤
Sett på POULTRY + 30 minutter, trykk start 🐤
Sil kraften 🐤
Fjern fettet som legger seg på toppen av kraften 🐤
Kyllingen er klar 🐤
Lager kyllingsaus 🐤
💛

2 kommentarer: