18 januar 2019

Hvitløksbrød med masse ost ♫♪


Jeg stekte fletteloff i forrige uke, oppskrift her.
Den ene spiste vi opp samme kveld -og den andre la jeg i fryseren.

Hjemmelaget loff er kjempegodt, men selvfølgelig best når det er nystekt !
Jeg tinte fletteloffen på kjøkkenbenken i noen timer -og brukte den som basis til nydelig hvitløksbrød.

Hvitsløksbrød er skikkelig snadder -og veldig enkelt å lage !!
Server det nystekt som snacks, til en enkel forrett, til en god gryte, en varm suppe eller noe annet snadder ♫

Du trenger:
  • En fletteloff eller annet godt brød.
  • 150 g godt meierismør
  • 1 hvitløk uten fedd
  • 2 ts havsalt
  • Basilikum
  • Persille
  • 150 g revet ost, med gode smelte egenskaper

Sånn gjør du:
  1. Ta smøret ut av kjøleskapet en time eller to før du steker brødet, så det blir mykt.
  2. Skjær skiver i loffen, men ikke helt ned til bunn, den skal henge sammen.
  3. Riv eller press hvitløk.
  4. Rør sammen smør, hvitløk, salt, hakket basilikum og persille, ca. en neve av hver.
  5. Legg smøret mellom skivene på brødet, det går enklest med en kniv -og et godt lag på toppen.
  6. Dryss over revet ost.
  7. Stek brødet på 200 grader i ca. 10 minutter til osten er gyllen.
Ingredienser ♫♪
Legg smørblandingen godt ned mellom skivene ♫♪
Smør resten av smøret på toppen av brødet ♫♪
Dryss over revet ost ♫♪
Ferdig stekt ♫♪

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF