Forbered alt klart i kjelen kvelden før -og sleng den på kok før du forlater huset 👍
Crock-Pot er det offisielle merkenavnet på slow cooker, som allerede kom på markedet i USA på 1970 tallet. I ettertid har det kommet mange forskjellige utgaver og etterligninger på
'elektriske kjeler, som koker mat på svak varme over lengre tid'
Veldig praktisk bare man bruker dem -og ikke lar de stå og støve bort !!
Kjenn lukten av smakfulle møre koteletter, fiks ferdig med poteter, grønnsaker og kraft
- når du kommer inn døren på ettermiddagen !
Rustikk, god og billig hverdagsmiddag 🌿
- 8 svinekoteletter
- Litt hvetemel
- Stekesmør
- 3 dl vann
- 2 ss soyasaus
- 4 poteter
- 1 søtpotet
- 2 gulrøtter
- 1 purre
- Salt
- Pepper
- Rosmarin, tørket
- Persille
- Tyttebær
Sånn gjør du:
- Vend kotelettene i hvetemel, før du bruner dem raskt i en stekepanne eller direkte i Crock-Pot kjelen 📌 Krydre kotelettene godt med salt og pepper. Kan gjerne skjære av beinet før du steker dem. Skal kun brunes, trenger ikke gjennomstekes.
- Legg grønnsaker, skjært i biter i en Crock-Pot/slowcooker.
- Krydre med salt, pepper og litt rosmarin.
- Legg kotelettene over grønnsakene.
- Tilsett 3 dl vann i stekepannen, som du stekte kotelettene i. Tilsett soyasaus og hell sjyen over kotelettene.
- Dette kan du gjerne gjøre kvelden før. Sett kjelen i kjøleskapet natten over -og sett den på kok i Crock-Pot kjelen på morgenen.
- Kokes på LOW i 7-8 timer. Min går automatisk på KEEW WARM, når tiden er ute, så man trenger ikke være redd for å komme litt forsinket hjem. Jeg satt den på 8 timer, men retten er klar etter 7 timer.
- Dryss over persille før servering -og vi hedmarkinger må ha tyttebær.
- Spis & Nyt ღ
📌 Du kan brune kotelettene direkte i innerkjelen, hvis du har Crock-pot Express eller Crock-pot med innerkjele av duraceramic. Jeg tilberedte retten dagen før -og da valgte jeg å brune kotelettene i stekepanne, så ikke innerkjelen ble varm, før jeg satt retten i kjøleskapet.
- Sett på lokket -og pass på at trykkventilen nå står på ÅPEN.
- Trykk på SLOW COOK, trykk LOW, still den inn på 8 timer.
- Trykk START.
- NÅ KAN DU GJØRE HVA DU VIL I 8 TIMER ♫♫ Når tiden er ute på kjelen automatisk på KEEP WARM.
![]() |
Crock-Pot Norge |
![]() |
Skjær opp grønnsaker ♫♫ |
![]() |
Legg grønnsakene i innerkjelen ♫♫ |
![]() |
Vend kotelettene i hvetemel og brun dem raskt på begge sider ♫♫ |
![]() |
Kok pannen ut med vann ♫♫ |
![]() |
Klar til koking ♫♫ |
![]() |
Kok på LOW i 8 timer ♫♫ |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar