}); Edels Mat & Vin: Irish Beef Stew 🍺 Biffgryte med Guinness - tilberedt i trykkoker ♫♪ Google+

lørdag 5. januar 2019

Irish Beef Stew 🍺 Biffgryte med Guinness - tilberedt i trykkoker ♫♪


Irish Stew er Irlands nasjonalrett. 
Den blir opprinnelig laget med lammekjøtt, men jeg synes den er vel så god med oksekjøtt.
Det finnes mange forskjellige utgaver av denne kjente retten, så jeg skal ikke påstå at dette er orginalen. 
Men, en sabla god utgave !!!

Gryta skal vanligvis koke i 2-3 timer for å bli skikkelig god, men i dag har jeg jukset litt og kokt den i trykkoker. 1/3 av tiden, ikke like god, men enda bedre !!

Hvis du vil lage retten i vanlig kjele, finner du oppskrift 👉 her.


Du kan også lage retten med SLOWCOOK, oppskrift lenger ned på siden.

Med trykkoker og slowcooker blir det masse kraft da all væsken blir i kjelen, Derfor bruker jeg mye mindre væske når jeg koker i trykkoker og 'vanlig' Crock-Pot enn i forhold til vanlig kjele.

Var litt spent på om grønnsakene hadde kokt istykker, men det gikk bra.

Jeg bruker Crock-Pot® Express Multi-Cooker.
Det er stor variasjon på trykkokere, så tilpass fremgangsmåten til din utgave.


Til 4 store og 2 små porsjoner
Trenger du:
  • Stekeolje
  • 1 kg mørbradbiff av storfe, delt i store biter
  • 500 g gulrøtter, skrelt og kuttet i ca. 2,5 cm biter
  • 800 g poteter, skrelt og kuttet i store biter
  • 1 løk, grovhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket 
  • 4 ss hvetemel 
  • 180 gram tomatpuré
  • 1,5 dl vann
  • 1 knust kjøttbuljongterning
  • 3 dl Guinness, ikke hele boksen !
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • Tyttebærsyltetøy
  • Persille
  • Noe godt i glasset
Sånn gjør du:
  1. Forbered ingrediensene, så alt er klart.
  2. La gjerne potetene ligge en stund i vann. Sil av vannet før du tilsetter dem i gryta.
  3. Ta av lokket på kjelen og sett på funksjonen BROWN/Sauté. Trykk på START knappen. Når den varmes opp, det tar ca.5 minutter, lyser HEAT på skjermen. Når den er varm begynner tiden å telle ned. Den står på 30 minutter, men det har ingen betydning da du skal skifte program etterpå.
  4. Tilsett olje.
  5. Brun kjøttet raskt i olje. Bruk redskap av tre eller plast, så du ikke ødelegger non-stick belegget i kjelen. Stek litt og litt om gangen -og legg det stekte kjøttet til side. Når kjøttet er ferdig brunet trykker du på STOPP knappen -og legger alt kjøttet tilbake i kjelen.
  6. Dryss over hvetemel og bland det godt inn med kjøttet.
  7. Tilsett alle ingrediensene i kjelen og bland alt godt sammen.
  8. Sett på lokket og lukk det. Skyv trykkventilen til stengt for damp.
  9. Velg funksjonen MEAT/STEW og still den inn på 40 minutter. Først varmes den opp, det tar 10-15 minutter. Når den er varm starter nedtellingen.
  10. La enheten naturlig slippe ut trykket i 15 minutter etter tilberedningen. Trykkokeren går automatisk på KEEP WARM -og starter opptelling på klokken. Ikke rør trykkventilen, før etter 15 minutter. Trykk STOPP -etter 15 minutter. Slipp forsiktig ut eventuelt gjenværende luft ut av trykkventilen. Bruk ett kjøkkenredskap ikke hendene, for det er veldig varm damp.
  11. Smak til med mer salt og pepper, hvis nødvendig.
  12. Serveres med ett dryss persille, tyttebærsyltetøy og noe godt i glasset.
SLOWCOOK
  1. Hvis du har Crock-Pot med innerkjele av duraceramic, kan du gjerne brune kjøttet i den, så du får med alle de gode smakene. Hvis ikke steker du kjøttet i en stekepanne og tar det over i Crock-Pot kjelen.
  2. Bland godt inn mel, sammen med kjøttet og tilsett de øvrige ingrediensene.
  3. Kokes på LOW i 8-10 timer -eller 6-7 timer på HIGH. Ikke lukk dampventilen, hvis du bruker Crock-Pot Express.
  4. Ikke ta av lokket før etter minimum 2 timer. Trenger ikke ta det av i det hele tatt, men en Crock-Pot trenger 2 timer for å oppnå riktig temperatur, som på LOW er 80 grader.
  5. Spis & Nyt ♫♪
Dagens vin:

Fontanafredda Ebbio Langhe Nebbiolo 2016

Frisk og preget av røde bær, blomst og tjære. Fast ettersmak med god lengde.


Ingredienser ♫♪
Bruner kjøttet ♫♪
Bland hvetemelet godt inn ♫♪
Hell gjerne vannet i tomatpuré-glasset, så du får med alt ♫♪
Hell over guinness ♫♪
Lukk trykkventilen ♫♪
Trykk på MEAT, 40 minutter og trykk start ♫♪

La den stå på KEEP WARM i 15 minutter, så den slipper ut mesteparten av dampen ♫♪
Slipp forsiktig ut dampen ♫♪

Ferdig kokt ♫♪
Klar til servering ♫♪

Spis & Nyt ♫♪

Fyr i ovnen, levende lys, god vin ♫♪ Crock-Pot 'n lager middag ♫♪ 

Fontanafredda Ebbio Langhe Nebbiolo 2016

Frisk og preget av røde bær, blomst og tjære. Fast ettersmak med god lengde.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar