Stromboli ♫♫ Pizzarull !!


Stromboli blir ofte servert som forrett på Italienske pizzarestauranter.
Stromboli ble oppfunnet i USA på 1950-tallet -og ble oppkalt etter den italienske filmen → Stromboli.

Den er enkel å lage og smaker... PIZZA !

Fyll den med hva du vil, jeg har brukt gullsalami, kokt skinke, masse ost og basilikum !
Se steg for steg bilder, lengre ned i innlegget.

Pizzarullen serveres med pizzasaus ♫♫



Pizzabunn:
  • Ca. 5 dl pizzamel eller hvetemel
  • 1/2 pose tørr pizzagjær
  • 2,5 dl vann
  • 2 ss olje
  • 1 ts salt
Sånn gjør du:
  1. Bland inn gjæren med en 3/4 av melet.
  2. Tilsett lunket vann, olje, salt og resten av melet, litt og litt mel om gangen. 
  3. Elt deigen sammen, tilsett nok mel så den blir smidig.
  4. La deigen heve i ca. 45 minutter. 
Pizzasaus:
  • 1 Box tomater med basilikum og oregano
  • 4 ss tomatpurè
  • Salt
  • Pepper
  • En neve frisk basilikum, grovhakket eller 1-2 ts tørr basilikum.
Sånn gjør du:
  • Kok opp tomater, tomatpurè og basilikum.
  • Kokes i 15-20 minutter.
  • Smak til med salt og pepper.
  • Kjør den med en stavmikser for å få fin konsistens. 
  • La den avkjøles for du smører den på pizzabunnen. Det blir pizzasaus til overs, som skal brukes som dippsaus ved servering.
Stomboli fyll:
  • Kokt skinke
  • Gullsalami
  • Revet Mozzarella og cheddar 
  • Basilikum
  • 1 egg, til pensling
  • Parmesan
Sånn gjør du:
  1. Kjevle ut deigen til ett rektangel. Pass på at det er mel under den hele tiden, så den ikke fester seg fast.
  2. Legg på pizzasaus, men ikke helt ut på den ene langsiden og på de korte sidene.
  3. Legg på salami og skinke.
  4. Legg på ett godt lag med ost og dryss over hakket basilikum.
  5. Visp egget med en gaffel -og pensle egg rundt kantene.
  6. Brett inn kantene på den korte siden -og rull den sammen.
  7. Legg den med skjøten ned på ett stekebrett med bakepapir.
  8. Lag noen små pyntesnitt i rullen, pensle med egg og dryss over parmesan og hakket basilikum.
  9. Stek rullen i forvarmet ovn, 225 grader i 15-20 minutter.
Pizzadeigen står til heving -og pizzasausen er straks klar ♫
Har kjevlet ut deigen og lagt på pizzasaus ♫♫
Legger på salami ♫♫
Legger på ett lag med skinke ♫♫
Legger på ost og litt basilikum ♫♫
Pensler kantene med egg ♫♫
Ruller pizzarullen forsiktig sammen ♫♫
'Lurer' den over på ett bakepapir.... ♫♫
Pensler pizzarullen med egg og skjærer små snitt i den  (ca. 3 cm mellomrom).
Drysser over revet parmesan og basilikum ♫♫
Jeg lot den etterheve i ca. 15 minutter ♫♫ Stekte den på 225 grader i 17 minutter !
Ferdig stekt ♫♫
Klar til servering ♫♫
Nam Nam ♫♫
Spis & Nyt ♫♫
Stromboli ♫♫ Pizzarull !!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF