Stromboli blir ofte servert som forrett på Italienske pizzarestauranter.
Stromboli ble oppfunnet i USA på 1950-tallet -og ble oppkalt etter den italienske filmen → Stromboli.
Den er enkel å lage og smaker... PIZZA !
Fyll den med hva du vil, jeg har brukt gullsalami, kokt skinke, masse ost og basilikum !
Se steg for steg bilder, lengre ned i innlegget.
Pizzarullen serveres med pizzasaus ♫♫
Pizzabunn:
- Ca. 5 dl pizzamel eller hvetemel
- 1/2 pose tørr pizzagjær
- 2,5 dl vann
- 2 ss olje
- 1 ts salt
Sånn gjør du:
- Bland inn gjæren med en 3/4 av melet.
- Tilsett lunket vann, olje, salt og resten av melet, litt og litt mel om gangen.
- Elt deigen sammen, tilsett nok mel så den blir smidig.
- La deigen heve i ca. 45 minutter.
Pizzasaus:
- 1 Box tomater med basilikum og oregano
- 4 ss tomatpurè
- Salt
- Pepper
- En neve frisk basilikum, grovhakket eller 1-2 ts tørr basilikum.
Sånn gjør du:
- Kok opp tomater, tomatpurè og basilikum.
- Kokes i 15-20 minutter.
- Smak til med salt og pepper.
- Kjør den med en stavmikser for å få fin konsistens.
- La den avkjøles for du smører den på pizzabunnen. Det blir pizzasaus til overs, som skal brukes som dippsaus ved servering.
Stomboli fyll:
- Kokt skinke
- Gullsalami
- Revet Mozzarella og cheddar
- Basilikum
- 1 egg, til pensling
- Parmesan
Sånn gjør du:
- Kjevle ut deigen til ett rektangel. Pass på at det er mel under den hele tiden, så den ikke fester seg fast.
- Legg på pizzasaus, men ikke helt ut på den ene langsiden og på de korte sidene.
- Legg på salami og skinke.
- Legg på ett godt lag med ost og dryss over hakket basilikum.
- Visp egget med en gaffel -og pensle egg rundt kantene.
- Brett inn kantene på den korte siden -og rull den sammen.
- Legg den med skjøten ned på ett stekebrett med bakepapir.
- Lag noen små pyntesnitt i rullen, pensle med egg og dryss over parmesan og hakket basilikum.
- Stek rullen i forvarmet ovn, 225 grader i 15-20 minutter.
|
Pizzadeigen står til heving -og pizzasausen er straks klar ♫ |
|
Har kjevlet ut deigen og lagt på pizzasaus ♫♫ |
|
Legger på salami ♫♫ |
|
Legger på ett lag med skinke ♫♫ |
|
Legger på ost og litt basilikum ♫♫ |
|
Pensler kantene med egg ♫♫ |
|
Ruller pizzarullen forsiktig sammen ♫♫ |
|
'Lurer' den over på ett bakepapir.... ♫♫ |
|
Pensler pizzarullen med egg og skjærer små snitt i den (ca. 3 cm mellomrom).
Drysser over revet parmesan og basilikum ♫♫ |
|
Jeg lot den etterheve i ca. 15 minutter ♫♫ Stekte den på 225 grader i 17 minutter ! |
|
Ferdig stekt ♫♫ |
|
Klar til servering ♫♫ |
|
Nam Nam ♫♫ |
|
Spis & Nyt ♫♫ |
|
Stromboli ♫♫ Pizzarull !! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar