Lett. luftig mousse med ett snev av cognac ♫
Servert med sprø mandelkrokan, som gjerne kan lages dagen før servering.
Dette er en nydelig avslutning av måltidet
♥
Du trenger til 6 porsjoner:
- 130 g sukker
- 80 g mandler
- 200 g mørk sjokolade
- 30 g smør
- 4 egg
- 50 g sukker
- 0,5 dl cognac
Mandelkrokan:
- Smelt sukkeret på svak varme til gyllen karamell. Jeg tilsetter litt og litt sukker om gangen. Ikke rør i sukkeret før alt er oppløst, da blir det klumper.
- Tilsett mandler som ristes med i 2-3 minutter.
- Hell det hele ut på bakepapir og la det avkjøle helt, til det stivner.
- Hakk med en skarp kniv til grove smuler eller kjør den i en mikser.
Cognacmousse:
- Smelt smøret på svak varme.
- Smelt sjokoladen i smøret.
- Skill eggene.
- Pisk eggehviter og sukker til det er kremet og hvitt.
- Pisk eggeplommene.
- Avkjøl sjokoladen litt før den røres sammen med eggeplommer og cognac.
- Vend forsiktig inn eggehvitene.
- Legg litt mandelkrokan i glass eller porsjonsformer.
- Fyll opp med mousse og pynt med mer krokan på toppen.
- La de stå i kjøleskapet i minst 3 timer, til de har stivnet.
- Ta moussen ut av kjøleskapet 30 minutter før servering.
|
Smelter sukker til mandelkrokan ♫♫ |
|
Ferdig avkjølt ♫♫ |
|
Klare til servering ♫♫ Spis & Nyt ♫♫ |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar