Andelår med med epler og rosmarin ♫♪ Servert med ovnsbakte poteter, stekt kinakål & tranebær !!


Andelår er nydelig mat -og i Danmark er det hverdagskost !!
Andelår er den rimeligste delen på anden, men det er den delen som har mest smak.
Det er riktig nok ikke så mye kjøtt på ett andelår, men det smaker utrolig godt !!

Tranebær tilhører samme familie som blåbær og tyttebær, og kalles også for amerikanske tyttebær eller cranberries. Det finnes også viltvoksende tranebær i Norge, men de amerikanske bærene som omtales her har en søtere og mer delikat smak enn de nordiske. Tranebær spises ikke naturell da den har en hard konsistens og syrlig smak. Tørkede tranebær er tilsatt sukker for smakens skyld.

Kinakål kommer som navnet tilsier, opprinnelig fra Kina.
I Europa har den vært dyrket fra midten av 1900-tallet og den dyrkes også i Norge.
Du får tak i kinakål hele året. Den norske sesongen er fra mai til januar, ellers importeres den hovedsakelig fra Portugal. Den er god rå, men enda bedre varmebehandlet !

Her en god, enkel Dansk oppskrift på ovnsstekte andelår med epler og rosmarin, servert med småpoteter og kinakål med tranebær ♫♪ 

Du trenger til 4 porsjoner:
Andelår:
  • 4 stk store rå andelår
  • 1 ts salt
  • ½ ts pepper
  • ½ ts rosmarin
  • 2 stk epler
  • 2 dl vann
Poteter:
  • 800 g små poteter
  • ½ dl olje
  • En klype havsalt
  • ½ ts rosmarin

Kål:
  • 1 stk kinakål 
  • 2 ss solsikkeolje 
  • 1 ss godt smør 
  • 100 g tørre tranebær 
  • 1/2 ts salt

Sånn gjør du:
  1. Gni rå andelår inn med salt, pepper og rosmarin.
  2. Skrell eplene og skjær dem i båter.
  3. Legg eplene i bunnen på en ovnspanne eller stor ildfast form.
  4. Legg andelårene på de skrelte eplene og hell over 2 dl vann.
  5. Stekes ved 175 grader i ca. 2 timer. 
  6. Etter en time setter du potetene, godt blandet med olje og krydder inn i ovnen. La potetene steke sammen med andelårene en time.
  7. Rett før servering: Skjær kinakål i strimler og stek den raskt i pannen med olje, smør, salt og tranebær noen få minutter. 
  8. Server varme andebryst med ovnsbakte poteter, kinakålen og eplebåtene. 
  9. Hvis ønskelig kan du gjerne helle over ett par skjeer med andefettet, som har dannet seg i formen over potetene.
  10. Spis & Nyt ♫♪ Kraftig, smakfull husmannskost fra Danmark !!!
Ingredienser ♫♪

Skreller epler ♫♪
Andelår klare til steking ♫♪ 2 timer på 175 grader ! Sett inn potetene etter en time !
Kinakål skal surre i olje og smør, sammen med tranebær ♫♪

Steker kinakål og tranebær ♫♪
Ferdig stekte andelår ♫♪
Klar til servering 💓

Spis & Nyt ♫♪

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF