Rekekabaret ღ


Kabaret var klassisk selskapsmat på 50-60 tallet,
men den dukker stadig opp igjen.

Perfekt rett på koldtbordet, til kveldskosen eller til lunch.

Kald hvitvin og kabaret på terrassen om sommeren  🍸

Magert, herlig måltid, når du begynner og bli lei den fete julematen på vinteren ♫

Kabaret blir, tradisjonen tro servert med remulade, som du finner oppskrift på 👉 her

Det er jo så godt da -og enkelt å lage 🌿🍋

Du trenger:
  • 800 g reker med skall (eventuelt litt lob nobs)
  • 300 g fiskepudding
  • 1 pose lys aspic
  • 2 stk egg
  • 100 g hermetisk hvit asparges
  • 5 dl grønne erter, gulrøtter, mais
 Sånn gjør du:
  1. Rens reker, ikke bruk reker i lake !
  2. Lag aspiken etter anvisning på posen, avkjøl.
  3. Kok egg, skal være hardkokte.
  4. Legg skiver av egg i bunnen av formen.
  5. Hell over litt av aspiken.
  6. Legg reker, fiskepudding, lob nobs, hvit asparges, erter, mais og gulrøtter lagvis i formen.
  7. Hell over resten av aspiken til det dekker innholdet.
  8. Sett kabareten kaldt til den er helt stiv, ca. 4  timer eller til neste dag.
  9. Legg et egnet fat over formen og vend den fort rundt. Hvis den ikke løsner kan du bløte et kjøkkenhåndkle med varmt vann og legge det rundt formen ett minutt eller to.
  10. Serverer kabareten med fersk loff, godt smør og remulade ღ
Liker du ikke fisk og skalldyr -eller er allergisk kan du lage skinkekabaret, oppskrift 👉her.

Vino Casa Vital Azul Mediterraneo 2015
Ung og fruktig, preg av pasjonsfrukt, kiwi og litt sitrus, svakt bitter ettersmak

  • VaretypeAromatisert vin
  • Varenummer3983901
  • LuktLett dropsaktig aroma av pasjonsfrukt, kiwi og pære.
  • SmakUng og fruktig, preg av pasjonsfrukt, kiwi og litt sitrus, svakt bitter ettersmak.
  • FargeMiddels dyp grønnblå.
  • ProdusentMartinez Gonzalez
  • Årgang*2015
    * Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distriktSpania, Øvrige
  • RåstoffChardonnay 100%
  • InneholderSulfitt



2 kommentarer:

  1. Fatter ikke at dere kan bruke grønnsaksblanding i rekekabaret jeg bruker reker fiskepudding kokt torsk selskapserter egg og asparges som dekorasjon

    SvarSlett
    Svar
    1. Helt greit til hverdags synes jeg, men du kan selvsagt lage den akkurat, som du vil. Du finner også oppskrift på en utgave med varmrøkt laks, som passer bedre til selskap her inne også :) https://edelsmatvin.blogspot.com/2017/06/kabaret-med-varmrkt-pepperlaks-og-reker.html

      Slett

Print Friendly and PDF