Curry betyr gryte i India -og denne gryten fyller kjøkkenet med gode indiske lukter.
Det er viktig med krydder i det indiske kjøkkenet. Noen krydder brukes for å gi smak, andre for
å gi farge og noen for luktens skyld.
Mange husholdninger lager egne krydderblandinger, og oppskriftene går i arv i generasjoner.
Smaker helt nydelig - det er bare å glede seg !!
Du trenger til 6 porsjoner:
- 1 kg ytrefilet av storfe
- 3 fedd hvitløk
- Smør
- Rapsolje
- 2 ts salt
- 2 ss tomatpuré
- 2 ts malt ingefær -eller 1 ss frisk
- 3 ts tandoori eller graham masala
- 2 ts gurkemeie
- 2 ts chilipulver
- 4 dl fløte
- 3 ss lett rømme
- Koriander
- Ris
- Tomatsalat *
- Raita *
- (Cashewnøtter)
- Start med å tilberede tomatsalat og raita.
- Skjær kjøttet i strimler.
- Finhakk hvitløk
- Stek kjøttet i en blanding av olje og smør, litt og litt om gangen og legg det over i en gryte.
- Fres hvitløk, tomatpuré, krydder i pannen du stekte kjøttet i. Tilsett fløte og rømme, kok opp. (Det blir ganske mye saus altså, du kan bruke litt mindre fløte og rømme, men den er veldig god til den 'tørre' risen)
- Hell alt over i gryten med kjøttet og bland alt godt sammen.
- Kok opp og la det trekke på lav varme i 15-30 minutter
- Dryss over frisk hakket koriander ved servering.
- Kok risen etter anvisning på pakken.
- Server gjerne retten med nanbrød.
Tips:
Du kan knuse/male ca. 20 stk cashewnøtter og tilsette dem i sausen.
Setter god smak og gjør sausen litt tykkere.
Jeg hadde en med nøtteallergi til middag i dag så jeg har ikke fått prøvd ut det i denne retten,
men det var veldig godt i Chicken tandoori.
Tomat & agurksalat ! |
- 4 stk store tomater eller 1 beger cherrytomater
- 0,5 stk rødløk
- 0,5 stk agurk
- 1 stk chili
- 2 stk lime, saften
- 0,5 ts sukker
- 0,5 ts salt
- 0,5 ts pepper
- Koriander
Fremgangsmåte:
- Skjær tomater i biter, fjern innmaten.
- Skjær agurk i biter, fjern den bløte remsen i terninger.
- Hakk løk og finhakk chili.
- Bland alt godt sammen med limesaft, sukker, litt salt og pepper og hakket koriander.
Raita:
- 350 gresk yoghurt
- 1 stk agurk
- 0,5 ts salt
- 0,5 ts pepper
- 1 ts sukker
- 0,5 ts spisskummin
- Finhakket frisk mynte
Fremgangsmåte:
- Skrell agurken, gni den lett med salt og riv den på et rivjern.
- Sil fra overflødig væske.
- Bland yoghurten godt sammen med revet agurk, salt, pepper, sukker og litt frisk mynte.
- Oppbevar den i kjøleskapet frem til servering.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar