27 desember 2015

Ukemeny - Uke 53 - Nyttårsmeny ~*♥*~


Et år er delt inn i 52 uker som hver har sju dager. Men et vanlig år har én dag mer enn 52 uker
og det er det som fører til at noen år har en ekstra uke: Uke 53.

Nå er vi godt inne i romjulen -og de fleste har vært innom mange av de obligatoriske jule-rettene.
Nyttårsmenyen har du kanskje allerede bestemt ?
Det er noen hverdager i romjulen også, men det er lov å kose seg litt ekstra.
Her er mitt forslag til ukemeny -håper du finner noe som frister ~**~


Mandag 28 desember
Torsk & pinnekjøtt
Arbeidsdag for noen -og vi starter uken med rester faktisk, etter pinnekjøttet fra i går.
Det salte pinnekjøttet smaker helt nydelig til hvit fisk.
Jeg brukte torskeloins, loins er selve indrefileten av torskefilet.


Tirsdag 29 desember
Helstekt indrefilet med chorizo & rosmarin 
Nydelig svinefilet med masse smak !
Passer godt til den litt søte, syrlige melonsalaten ♥
Fløtegratinerte poteter er godt tilbehør til denne retten, den bløte konsistensen gjør at retten
ikke blir tørr.


Onsdag 30 desember
Kokt torsk med sandefjordsmør
Kokt torsk har lang tradisjon som julemat i Norge.
Fersk juletorsk har sin opprinnelse i områder på Sørlandet og Sør-Vestlandet.
Der blir den ofte servert med lever og rogn -ett skikkelig herremåltid.

Torsdag 31 desember - NYTTÅRSAFTEN 
Gratinert hummer med kryddersmør
Andebryst med gulrotpuré, rosenkål, timianpoteter & rødvinsaus
Hvit sjokolademousse med limemarinerte jordbær

Hele menyen finner du her: 
Nyttårsmeny ~*♥*~ Tre rettes festmeny ♫♪



Fredag 1 januar - 1 Nytt år's dag 
Servert med waldorfsalat, poteter, grønnsaker og fløtesaus.
Ypperlig festmiddag som ofte nytes på selve nyttårsaften, men den passer godt på 1 dag også.


Lørdag 2 januar
Bacon-Wrapped Meatloaf ♫♪
Kjøttpudding med bacon, servert med ovnsbakte søtpoteter, asparges og chilisaus.
En symfoni med gode, sterke smaker.
Lag gjerne en stor porsjon med kjøttpudding, den er god kald på brød også !


Søndag 3 januar
Kjempegod, litt HOT laksemiddag, fiks ferdig på under en halvtime !
Ingen annen fisk er så anvendelig, som laks !
Kan brukes rå, stekt, kokt og tilbehøret kan varieres i det uendelige.
Den smaker godt og inneholder blant annet Omega 3, Selen og D-vitaminer.

Dessert : Sjokolademousse med vanilje-kesam



Godt nytt år !!
Håper 2016 blir ett morsomt, spennende, fargerikt år, fylt av kjærlighet og romantikk  ღ ღ

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF