13 desember 2015

Ukemeny - Uke 51 - 2015 ♫


Hva skal du ha til middag den siste uken før jul ??
Stressende dager med juleavslutninger, handle julegaver, bake kaker, vaske og rydde !!
Planlegg middagsmenyen for hele uken¨-så har du i hvert fall en ting mindre og tenke på.
Her er mine middagstips -håper du finner noen som frister
- og alle rettene, bortsett fra søndagsmiddagen tar det under 30 minutter å tilberede.


Det ligger link til oppskriften i navnet på retten.

Mandag
Penne all'arrabbita
Starter uken med en vegetarrett med pasta i hot tomatsaus.
All'arrabbiata er en rød italiensk saus, som har en ekstra krydret smak ved å tilsette masse chili.
Rask, god og enkel middag som er klar til servering på under 20 minutter.


Tirsdag
Ovnsbakt torsk med rød pesto
Enkelt, nydelig, sunt og godt
Retten er enkel og tilberede -og klar til servering på ca. 30 minutter !


Onsdag
Meksikansk gryte med ris
Meksikansk gryte med ris..... ja, det har vel 80% av den norsk befolkning spist
- og da gjerne den fra Toro' med en haug med E-stoffer og tørkede grønnsaker !!
Den blir så mye bedre når du lager den selv fra bunnen av -og det tar ikke lengre tid, begge skal
koke i 20 minutter !!
Fiks ferdig på 30 minutter og alt du trenger er en stor stekepanne.

Torsdag
Gratinert pølseform med grønnsaker
HURRA !!
Pølser til middag, men så mye grønnsaker da du c",)
God og ganske sunn hverdagsmiddag, med masse gode smaker.
Rask og enkel tilberedning - fiks ferdig på under 30 minutter.


Fredag
Bali kyllinggryte
Mange har sikkert spist Bali Kyllinggryte fra Toro, både posevarianten og den ferdige formen,
som varmes i mikrobølgeovnen.
Den smaker ikke så verst, med den blir 100 ganger bedre om du lager den selv -og det går like fort !
Ikke er det vanskelig heller !!!


Lørdag
Burrito med biff & cheddar
Burrito er en meksikansk matrett.
Den består av en tortilla som er brettet eller rullet rundt et fyll.
I dag ble det en variant med mør biff, en av verdens beste smelteoster: cheddar, friske grønnsaker
og hjemmelaget tomatsalsa.

Retten smaker utrolig friskt og godt, en av mine favoritter


Søndag
Hakkebøff med kål og soyasmør med løk
Hakkebøff -eller hakkebøf, som det heter i Danmark er en gammel, klassisk dansk favoritt.
Det er danskenes utgave av kjøttkaker, tykke og saftige !
Bøffene er servert med smakfull soyasmør med løk og nykål.
Nykål er ikke i sesong nå, så bytt den ut med spisskål, som er veldig lik nykålen i smak og konsistens, får du ikke tak i spisskål kan du bruke vanlig hodekål eller kinakål.
Du kan også lage kålstuing, det passer ypperlig til denne retten, oppskrift finner du her.


 Ukens dessert
Sjokolade panna cotta med yoghurt
Nok en ny utgave av den gode Italienske desserten Panna Cotta, kokt fløte.
God smak av sjokolade

`:´¯)░
.. (¯ `•.\|/.•´¯)
░(`◠‿◠).•´¯) Lev - Spis - Nyt !!
.. (_.•´/|\`•._).. .•.¸¸.٭.☆ ´¯` •.•.¸¸.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF