13 desember 2015

Ovnstekte nakkekoteletter med Thai Green Curry Paste !!


Thai Green Curry Paste er en våt krydderblanding med kremet konsistens.
Du kan du lage den selv, hvis du har chili, sitrongress, soyaolje, galangal, salt, sjalottløk,
koriander, sukker og muskat.
Jeg kjøpte ett glass fra Exoticfoodthailand til kr. 19,90 -og den var hot !
Hvor sterk den er varier fra forskjellige merker.
Gir en sterk og krydret karakter til wok, sauser, gryteretter og supper.

Hot & Godt !!
Denne retten tar det litt tid å lage, ca. 20 minutter med forberedelser og 1 time steketid,
men den er vel verdt og vente på.


Til 4 porsjoner trenger du:
  • 4-6 nakkekoteletter
  • Rapsolje
  • Salt
  • Pepper
  • 4-6 ts rød green curry pasta
  • 4 gulrøtter
  • 6-8 poteter
  • 4 vårløk
  • 1/2 purre
  • 1 paprika
  • Bladpersille
  • 3 dl lett kokosmelk
Fremgangsmåte:
  1. Skrell poteter og gulrøtter.
  2. Skjær poteter og gulrøtter i store biter og kok dem i en kjele i 10 minutter.
  3. Skjær vårløk og purre i ringer. Skjær paprika i biter.
  4. Krydre kotelettene godt med salt og pepper, du kan gjerne fjerne beina.
  5. Stek kotelettene raskt på begge sider i en stekepanne i litt nøytral olje, på god varme.
  6. Gni inn kotelettene med curry pasta, 1/2 ts på hver side.
  7. Legg poteter, gulrøtter, purre, vårløk og paprika i en stor ildfast form.
  8. Dryss over litt hakket bladpersille.
  9. Hell over kokosmelk.
  10. Legg kotelettene på toppen.
  11. La kotelettene stå i ovnen på 175 grader, snu kotelettene etter 30 minutter og stek videre i ytterligere 30 minutter, til grønnsaker og koteletter er møre.
  12. Retten serveres rykende varm rett fra formen.
Ovnsretten er klar for steking

Green Curry Paste

Grønnsaker og bladpersille, skal nå helle over kokosmelk
Forbereder koteletter og grønnsaker !
Ingredienser
Spis & Nyt ♫




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF