Herlig, varmende gryte, som passer seg selv !!!
Jeg brukte mørbrad, men du kan også bruke høyrygg eller bog.
Retten kokte jeg i Crock-Pot, som du kan lese mer om her, den ble ganske så hot, bruk litt mindre krydder hvis du ønsker en mildere variant.
Du trenger til 6 porsjoner:
- 1200 g mørbrad av storfe
- 3 fedd hvitløk
- 1 stor gul løk
- 1 stor rød paprika
- 1 beger kjøttfond eller buljongterning
- 1 ts salt
- 1 ss tomatpuré
- 3 ts/ 7,5 g chilipulver
- 3 ts/ 7,5 g spiskummin
- 2 ts/ 5 g oregano
- 1 ss red curry pasta
- 0,5 dl vann
- 400 g hermetiserte tomater
- 200 g bacon
- Koriander
- Skjær kjøttet i biter, litt store munnfuller.
- Brun kjøttet raskt i en stekepanne, legg det til side.
- Hakk løk og finhakk hvitløk, stek det i en panne med litt olje eller smør til det blir gyllent.
- Bland all krydderne i vannet, sammen med kjøttfond, tomatpure og currypasta. Bland det godt sammen til en marinade.
- Skjær paprika i biter.
- Legg grønnsaken i bunnen på crock-pot-kjelen.
- Legg kjøttet over grønnsakene og hell kryddermarinaden og tomatene over kjøttet.
- Rør forsiktig så krydder og tomater blir blandet inn i kjøttet og grønnsakene.
- Kokes på LOW i 7-8 timer.
- Rett før gryten er ferdig sprøsteker du bacon, gjerne i stekeovn *, skjær baconet i biter og rør det inn i gryten rett før servering.
- Dryss over frisk, hakket koriander, bruk stilken, det er der mye av smaken sitter.
- Server retten med tilbehør etter eget ønske, jeg brukte ris, brokkoli og gulrøtter.
- Forvarm stekeovn til 175 grader.
- Legg baconet på bakepapir, legg det på en stekeplate og sett den inn i forvarmet stekeovn.
- Det vil ta ca.15 minutter å få stekt baconet, men følg med - alle ovner er ulike.
Giovanni Barcelli Barbera
Land/distrikt: Italia, Lombardia, Pavia
Sprøstekt bacon ! |
Bacon, klar til steking |
Klar til koking i Crock-Pot på LOW i 7-8 timer ! |
Krydder !! |
Ingredienser |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar