02 desember 2015

Calzone med reker !!


I dag ble det innbakt pizza - Calzone - fylt med reker og god tomatsaus med fennikel !!
Kjempegod sammensetning av smaker !
Prøv da vel !!

Pizzabunn:
Lag først pizzabunnen, som du finner oppskrift på her


Pizzasaus:
  • 400 g hermetiske tomater, bruk gjerne den med oregano og basilikum
  • 1 stk løk, finhakket
  • 2 ss olivenolje 
  • 1 ss tomatpuré
  • 4 ss frisk basilikum/ 4 ts tørket
  • 2 ss hakket gressløk / 2 ts tørket
  • 1 stk fennikel i tynne strimler
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Sånn gjør du:

  1. Surr løken blank i olivenolje og rør inn tomatpuréen.
  2. Tilsett tomatene og fennikelen og la sausen koke på svak varme i 10 minutter.
  3. Friske urter tilsettes i sausen, når den er ferdig kokt, tørket urter tilsettes sammen med tomatene.
  4. Smak til med salt og pepper.

Tips: 
Det blir nok igjen en god del pizzasaus.
Den kan oppbevares noen dager i kjøleskapet eller fryses ned.
Kan også brukes som pastasaus eller på ostesmørbrød.

Pizzafyll:
  • Reker
  • Revet ost
  • Pizzakrydder
Sånn gjør du:

  1. Skrell rekene, ikke bruk reker i lake !!
  2. Fordel pizzasausen på den ene halvdelen av hver pizza, legg på reker og dryss over ost.
  3. Pensle rundt kanten med sammenvispet egg og brett deigen over.
  4. Klem sammen slik at deigen blir tett.
  5. Pensle Calzonene med sammenvispet egg.
  6. Krydre med litt pizzakrydder.
  7. Stekes på 225 °C i ca. 20 minutter, men det kommer an på hvor tykk deigen er.

Spis & Nyt !

Penslet med egg, krydret med pizzakrydder og klare til å stekes

Legger på pizzasaus, reker og revet ost. Husk og pensle kantene med vispet egg.

Pizzabunn, ost, reker, pizzasaus med fennikel og vispet egg.

Ingredienser til pizzasaus
Klar til servering !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF