Den søte vaniljekremen og aprikossyltetøyet passer godt sammen med syrlig granateple og blåbær.
Granateplet er fylt med syrlige og aromatiske frø. Vi spiser kun frøene, som er søt-syrlige og har en spennende konsistens, nesten som minieksplosjoner i munnen ღღ
Sukkerbrød:
Sånn gjør du:
- Visp stiv eggedosis av egg og sukker.
 - Bland sammen hvetemel, potetmel og bakepulver.
 - Sikt det forsiktig inn i eggedosisen, røren skal være jevn, men rør ikke mer enn høyst nødvendig. Bruk gjerne en slikkepott.
 - Hell røren i en kakeform, 26-28Ø, med bakepapir i bunnen.
 - Stek sukkerbrødet på nederste rille i ca. 45 minutter. i forvarmet ovv på 160 grader
 - Avkjøl kaken i formen.
 - Del bunnen i tre deler.
 
Kakefyll:
- 6 dl kremfløte
 - 2 ts vaniljesukker
 - 5 dl ferdig vaniljekrem
 - 5 dl aprikossyltetøy
 
- Visp fløten til krem med vaniljesukker.
 - Rør ut vaniljekremen og bland inn ca. 1/3 av fløtekremen, resten skal brukes til pynt.
 - Legg på ett lag syltetøy på den nederste bunnen -og deretter vaniljekrem.
 - Legg på den midterste kakebunnen, ett lag syltetøy og ett lag vaniljekrem.
 - Legg toppen av kakebunnen på kaken.
 - Ha en tynt lag krem på toppen kaken, ta resten av kremen i en sprøytepose og sprøyt på resten av kremen rundt kaken og ett 'mønster' på toppen av kaken.
 - Pynt med blåbær og granateple.
 






Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar