22 november 2015

Asiatisk gryte med hval ♫♪


Hval, epler, aspargesbønner og asiatiske smaker...
JA.... faktisk, høres kanskje litt snodig ut, men smaker godt !

Hvalkjøtt smaker litt søt, litt vilt, et hint av sjømat og tar dessuten opp smak fra marinader, eddik, soyasaus og andre ting du tilsetter retten.

Resultatet er en herlig blanding av smaker - prøv da vel !!



Til 4 porsjoner trenger du:
  • 600 g hvalkjøtt i strimler
  • 2 ts salt
  • 2 ts pepper
  • 2 ss maizena
  • 2 fedd hakket hvitløk
  • 1-2 ss frisk revet ingefær
  • 2 epler i biter
  • 150 g aspargesbønner
  • 0,75 dl soyasaus
  • 4 dl kjøttkraft/buljong
  • Koriander
Sånn gjør du det:
  1. Bland kjøttstrimlene med salt, pepper og maisenna.
  2. Stek kjøttet raskt i olje, litt og litt omgangen i en stor stekepanne, når alt kjøttet er stekt legger du alt tilbake i pannen.
  3. Tilsett hvitløk og ingefærrot.
  4. Ha i soyasaus og kjøttkraft (jeg brukte vann og ett beger kjøttfond), kok opp og kok til kjøttfonden er oppløst.
  5. Skjær av tuppene på aspargesbønnene og skjær epler i båter.
  6. Tilsett aspargesbønner og epler alt småkoke til aspargesbønnene er møre.
  7. Dryss over grovhakket koriander ved servering.
  8. Serveres med varm ris.
Spis & Nyt ♫♪
Klar til servering !


Kokes noen få minutter.

Ingredienser

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF