De fleste liker tomatsuppe og lager du den selv, med litt ekstra 'stæsj' blir den ekstra god.
Denne suppen er fylt med masse smak !!
Til 6 porsjoner trenger du:
.((¯`´¯) Spis & nyt !!!
`*.¸.*.✿✿¸.•*¨`*•..¸✿ღ¸.•*¨`*•..¸✿✿
Denne suppen er fylt med masse smak !!
Til 6 porsjoner trenger du:
- 1 løk
- 2 fedd hvitløk
- 1 rød chili
- 2 ss rapsolje
- 1200 g hermetisk tomat
- 2 ss tomatpure
- 8 dl vann + to beger 'Maggi FondCup med kylling' eller kyllingbuljong
- 1 ss hvitvinseddik
- 1 ts sukker
- 1 neve frisk basilikum eller 2 ts tørket
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- 400 g kjøttdeig
- Stekesmør
- 150 g makaroni
- Crème fraîche lett
- Frisk basilikum
Sånn gjør du:
⋱ ⋮ ⋰ ⋰- Stek kjøttdeigen i litt smør og sett den til side.
- Finhakk løk, hvitløk og chili, surr det sammen i olje til det blir blankt.
- Ha i tomatpure og la det surre med, mens du rører i 1 minutt.
- Tilsett vann/kjøttfond/buljong, eddik, basilikum og sukker. Kok opp og kok til fond/buljongen er oppløst.
- Tilsett tomater, salt og pepper
- Kok suppen og la den småkoke i 10 minutter.
- Mos suppen glatt med en stavmikser.
- Tilsett den stekte kjøttdeigen og makaroni.
- Kok videre til makaronien er kokt, se anvisning på pakken. Skal suppen fryses eller hvis du skal oppbevare den noen dager, kan det lønne seg og koke makaroni for seg selv og tilsette den i suppeskålene ved servering.
- Smak til med eventuelt mer salt og pepper.
- Server suppen rykende varm med en skje crème fraîche og frisk basilikum.
Server suppen med godt brød.
.((¯`´¯) Spis & nyt !!!
`*.¸.*.✿✿¸.•*¨`*•..¸✿ღ¸.•*¨`*•..¸✿✿
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar