09 november 2015

Ovnsbakt torsk med rød pesto & middelhavsgrønnsaker ✿


Nydelig, sunt og godt
Sett på ovnen og kutt opp grønnsaker mens ovnen blir varm, tilbehøret setter du på etter hvor lang koke/steketid den har. Jeg serverte retten med ovnsbakte poteter, som jeg satte inn i ovnen på 225 grader varmluft, før jeg begynte med grønnsakene. Skrudde ned varmen før jeg satte inn fisken -og stekte potetene videre sammen med fisken.

Retten er enkel og tilberede -og klar til servering på ca. 30 minutter !

Servert med ovnsbakte poteter
Du trenger til 4 porsjoner:
  • 800 g torskefilet, uten skinn og bein
  • Tomatpesto med chili *
  • 1-1/2 squash
  • 1 rød paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 rødløk
  • 20 stk oliven
  • Olje
  • Salt
  • Pepper
  • Basilikum, frisk
Sånn gjør du:
  1. Rens og skjær paprika i strimler og squash og rødløk i biter.
  2. Stek grønnsakene i en varm stekepanne med litt olje til de blir litt myke, men fremdeles er sprø.
  3. Legg grønnsakene i en stor, smurt ildfast form. Krydres med salt og pepper.
  4. Legg på oliven, de skal ikke stekes på forhånd.
  5. Legg torskefilet over grønnsakene, krydre med salt og pepper. 
  6. Smør på ett godt lag tomatpesto. Tomatpesto kan du selvsagt lage selv, men hvis det skal gå fort unna er det helt greit med ferdig pesto på glass.
  7. Stekes ved 180 grader varmluft i ca. 15 minutter.
  8. Dryss over frisk, grovhakket basilikum ved servering.
  9. Server retten med poteter, ris eller pasta.
Hvis du vil lage pesto selv:
Tomatpesto med chili
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk rød chili, finhakket
  • 100 g soltørkede tomater
  • 2 ss pinjekjerner
  • 2 ss revet parmesanost
  • 1 dl olivenolje
  • Salt
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Rist pinjekjerner i en varm panne.
  2. Finhakk chili.
  3. Ha alle ingrediensene til pestoen i en fooodprossesor.
  4. Kjør sammen til en glatt mos og smak til med litt salt og pepper.
Klar til servering !
Klare til steking !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF