Bali Kyllinggryte !


Bali er en øy og provins i Indonesia, går ut i fra at det er denne eksotiske øya som retten har fått navnet sitt i fra, men vet ikke dette sikkert altså, noen som har en bedre forklaring til navnet ?

Mange har sikkert spist Bali Kyllinggryte fra Toro, både posevarianten og den ferdige formen, 
som varmes i mikrobølgeovnen. 

Den smaker ikke så verst, men den blir 100 ganger bedre om du lager den selv -og det går like fort !
Ikke er det vanskelig heller !

God middag 🌾

Du trenger til 6 porsjoner:
  • 5 stk kyllingfilet, skjært i biter
  • Stekeolje
  • 1 løk, hakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket/revet
  • 1 rød chili, finhakket
  • 1-2 gulrøtter, i små biter
  • 1 ss karri
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • 1 ss Curry paste, rød
  • 1 beger kyllingfond eller 1 stk hønsebuljongterning
  • 2 bokser lett kokosmelk
  • 2 ss maisenna mel
  • 1 rød paprika, skåret i  biter
  • 1 liten box hermetisk ananas i biter, sil av kraften.
  • 1 hardt, syrlig eple i små biter
  • Koriander
Sånn gjør du:
  1. Ha litt olje i en gryte, som tåler høy varme og varm opp.
  2. Tilsett løk, hvitløk, gulrot, paprika, chili, karri, salt, pepper og curry paste (bruk litt mer enn 1ss, hvis du vil ha den sterkere)
  3. La det surre under stadig omrøring i 3-4 minutter.
  4. Tilsett kyllingfilet, skjært i i biter. La det surre under omrøring i ca. 5 minutter.
  5. Hell over mesteparten av kokosmelken, tilsett kyllingfond eller buljonterning, kok opp.
  6. Rør ut maisenna i resten av kokosmelken, rør den inn i gryten, la gryten småkoke videre i 10 minutter.
  7. Tilsett eple og ananas og la det småkoke i ytterligere 5 minutter.
  8. Serveres med varm ris og ett dryss koriander.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF