Bali er en øy og provins i Indonesia, går ut i fra at det er denne eksotiske øya som retten har fått navnet sitt i fra, men vet ikke dette sikkert altså, noen som har en bedre forklaring til navnet ?
Mange har sikkert spist Bali Kyllinggryte fra Toro, både posevarianten og den ferdige formen, som varmes i mikrobølgeovnen.
Den smaker ikke så verst, men den blir 100 ganger bedre om du lager den selv -og det går like fort !
Ikke er det vanskelig heller !God middag 🌾
Du trenger til 6 porsjoner:
- 5 stk kyllingfilet, skjært i biter
- Stekeolje
- 1 løk, hakket
- 2 fedd hvitløk, finhakket/revet
- 1 rød chili, finhakket
- 1-2 gulrøtter, i små biter
- 1 ss karri
- 1 ts salt
- 1/2 ts pepper
- 1 ss Curry paste, rød
- 1 beger kyllingfond eller 1 stk hønsebuljongterning
- 2 bokser lett kokosmelk
- 2 ss maisenna mel
- 1 rød paprika, skåret i biter
- 1 liten box hermetisk ananas i biter, sil av kraften.
- 1 hardt, syrlig eple i små biter
- Koriander
- Ha litt olje i en gryte, som tåler høy varme og varm opp.
- Tilsett løk, hvitløk, gulrot, paprika, chili, karri, salt, pepper og curry paste (bruk litt mer enn 1ss, hvis du vil ha den sterkere)
- La det surre under stadig omrøring i 3-4 minutter.
- Tilsett kyllingfilet, skjært i i biter. La det surre under omrøring i ca. 5 minutter.
- Hell over mesteparten av kokosmelken, tilsett kyllingfond eller buljonterning, kok opp.
- Rør ut maisenna i resten av kokosmelken, rør den inn i gryten, la gryten småkoke videre i 10 minutter.
- Tilsett eple og ananas og la det småkoke i ytterligere 5 minutter.
- Serveres med varm ris og ett dryss koriander.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar