Syltet rødløk passer til det meste
-hvit fisk, svinekjøtt, biff, på burger, til pølser, taco, på smørbrød !!
Eller bruk den på samme måte som sylteagurk !
Den er rask og enkel å tilberede og kan oppbevares over lang tid i ett tett glass i kjøleskapet.
Hvis du er påpasselig med å bruke rent bestikk i glasset hver gang du bruker den, holder du den fri for bakterier og den får en holdbarhetstid på ca. fire uker !
Du trenger:
- 2 stk rødløk
- 1/2 dl eplecidereddik
- 1 dl sukker
- 1,5 dl vann
- 2 ts revet ingefær
- 1 stk sitron, skallet
- 1/2 ts salt
- 1/2 ts pepper
- Kok opp vann, eddik, sukker, revet sitronskall, ingefær, salt og pepper.
- Kutt rødløk i skiver, bruk gjerne en mandolin.
- Skru av varmen og legg rødløken i laken. La det kjøle seg ned.
- Legg rødløken i et glass og hell laken over. La den stå en til to timer, gjerne natten over.
- Oppbevar rødløken i kjøleskapet.
![]() |
Ingredienser ♫ |
![]() |
Tilberedning ♫ |
![]() |
Den blir rød etter noen timer ♫ |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar