-hvit fisk, svinekjøtt, biff, på burger, til pølser, taco, på smørbrød !
Den er rask og enkel å tilberede og kan oppbevares over lang tid i ett tett glass i kjøleskapet.
Hvis du har kjøpt ferdig syltet rødløk fra f.eks. Eldorado og ikke synes det var noe godt, er jeg helt enig med deg ! Den er ikke god, så lag den selv !!
Hvis du ønsker en sukkerfri utgave søter du den med finesse bakesukker.
Hvis du ønsker en sukkerfri utgave søter du den med finesse bakesukker.
Noen bruker sukrin, men den synes jeg gir en metallisk smak.
Hvis du er påpasselig med å bruke rent bestikk i glasset hver gang du bruker den, holder du den fri for bakterier og den er holdbar i en måned.
Hvis du er påpasselig med å bruke rent bestikk i glasset hver gang du bruker den, holder du den fri for bakterier og den er holdbar i en måned.
Du trenger:
- 2 stk rødløk
- 1/2 dl klar 7% eddik
- 1 dl sukker eller 1/2 dl finesse bakesukker
- 1,5 dl vann
- 2 ts revet/hakket fersk ingefær
- 1 stk sitron, skallet (eller Lime)
- 1/2 ts salt
- 1/2 ts pepper
- Kok opp vann, eddik, sukker, revet sitronskall, ingefær, salt og pepper.
- Kutt rødløk i skiver, bruk gjerne en mandolin.
- Skru av varmen og legg rødløken i laken. La det kjøle seg ned. *
- Legg rødløken i et syltetøyglass og hell laken over. La den stå en til to timer, gjerne natten over.
- Oppbevar rødløken i kjøleskapet.
* Du kan legge løken rett i ett rent syltetøyglass/norgesglass og helle varm lake over løken.
Da bør du kunne sette glasset på hodet, så laken blir litt lettere fordelt. Løken vil synke sammen.
Rødløk kan faktisk endre farge over tid, og grunnen til at fersk rødløk ofte ser blekere ut en gammel handler om kjemien i pigmentene og hvordan de påvirkes av tid, miljø og behandling.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar