Svart pepper antas å stamme fra India og er svært populær i Kina.
Det kinesiske navnet, HEI hújiāo (黑 胡椒), betydde opprinnelig noe sånt som "fremmed pepper".
Nå er det godt kjent i Kina som svart pepper.
Dette er min tolkning av kinesisk pepperbiff - sikkert litt fornorsket - men veldig god !!
Kjøttet skal marineres i pepper i ca. ett døgn, så du må begynne med forberedelsene dagen før den skal serveres -og JA det er verdt å marinere kjøttet, ble supermørt og fikk en herlig smak !
Hot & godt - trenger ikke smake til med salt og pepper - Spis & Nyt ♫♪
ღ ☼ Ingredienser:
Til 4 porsjoner:
- 600 g ytrefilet av storfe, skåret i litt tynne strimler
- Rapsolje
- 3 ss sort pepper
- 1/2 dl rødvin
- 4 dl kjøttkraft
- 5 ss soyasaus
- 2 ss maisenna
- 2-4 stk sjalottløk
- 1 stk rød paprika
- 1/2 stk purre
- 1-2 stk gulrøtter
- 120 g vannkastanjer
- 120 g bambusskudd
ღ ☼Fremgangsmåte:
Dagen før retten skal serveres:
- Skjær kjøttet i strimler og legg det i en bolle.
- Dryss over malt pepper og bland det godt sammen.
- Hell over rapsolje til kjøttet er dekket.
- Dekk bollen med plast og mariner det i kjøleskapet ca. ett døgn.
- Vend litt på kjøttet ett par ganger under marineringen.
- Ta ut kjøttet 1 times tid før steking.
- Sil av oljen og la kjøttet renne av seg på tørkepapir eller ett rent kjøkkenhåndkle.
- Skjær opp grønnsakene i strimler og stek dem, begynn med gulrøtter og løk, stekes ca. 3 minutter tilsett resten av grønnsakene og stek alt kjapt i litt olje mens du rører hele tiden til de begynner og bli møre, men fremdeles sprø.
- Legg grønnsakene til side.
- Stek kjøttet raskt i en varm panne med olje, litt og litt om gangen.
- Legg kjøttet til side.
- Kok ut pannen med rødvinen ett par minutter.
- Rør ut maisenna i litt av kjøttkraften/vann (jeg brukte vann og ett beger kjøttfond fra Knorr) og tilsett kjøttkraft og soyasaus. La det hele koke til fonden er oppløst og sausen har tyknet.
- Legg grønnsaker og kjøtt tilbake i pannen, bland alt godt sammen og gi det hele ett oppkok.
- Server retten med ris eller nudler.
Dagen før retten skal tilberedes marinerer du kjøttet i pepper og olje ♫♪ |
Marinering av biff ♫♪ |
Grønnsaker ♫♪ |
Lover deg : smaker smaskens ♫♪ |
Ingredienser |
Matto di Bacco |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar