Tror ikke det er mulig og bli lei pasta !
Kan spise det til middag hver dag jeg og det samme med skalldyr - snadder ✿
Pesto også -er så godt, i dag kjøpte jeg ferdig rød pesto, med soltørket tomat og chili ✿
Godt og enkelt med få ingredienser !
Kjempereker, tigerreker, kongereker - kjært barn har mange navn, blir også blir kalt scampi !
Scampi er egentlig ett fellesord, som brukes i Norge om sjøkreps, kjempereker og hummerhaler.
Jeg brukte Black tiger-reker fra Vietnam i dag.
Til 2 porsjoner trenger du:
- Scampi, ca. 300 g
- Salt
- Pepper
- Rapsolje
- Meierismør
- 200 g pasta, jeg brukte tagliatelle
- 3 dl fløte
- 4 ss rød pesto*
- Basilikum
- Kok pasta al'dente etter anvisning på pakken.
- Skrell og rens scampi (husk og fjerne tarmen) hvis du bruker rå scampi. Rå scampi er best og bruke, da den ferdig kokte fort kan bli seig under varmebehandlingen. Stek rå scampi i en varm panne med litt smør på begge sider, til de skifter farge til rosa. Bruker du ferdig kokte scampi tørker du godt av dem på tørkepapir og jeg fjerner også skallet på haletippen. Varm dem raskt i en varm panne til de blir varme, men pass på så du ikke steker dem for lenge. (Jeg brukte ferdig kokte i dag)
- Sil av vannet på pastaen, men ta vare på litt av det.
- Kok opp fløte og tilsett pesto, rør godt sammen.
- Tilsett pasta og scampi i fløten og bland forsiktig sammen. Tilsett litt pastavann hvis retten blir for tørr.
- Dryss over grovhakket basilikum ved servering.
Hvis du vil lage pesto selv:
Tomatpesto med chili
- 2 fedd hvitløk
- 1 stk rød chili, finhakket
- 100 g soltørkede tomater
- 2 ss pinjekjerner
- 2 ss revet parmesanost
- 1 dl olivenolje
- Salt
- Pepper
Sånn gjør du:
- Rist pinjekjerner i en varm panne.
- Finhakk chili.
- Ha alle ingrediensene til pestoen i en fooodprossesor.
- Kjør sammen til en glatt mos og smak til med litt salt og pepper.
Spis & Nyt !! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar