Ingenting er som enkel, men god søndagsmiddag som passer seg selv.
Her steker du kjøtt og tilbehør sammen -og steketiden bestemmer du selv.
Denne retten passer ypperlig på kalde høstdager.
Det finnes flere oppskrifter med koteletter i form på bloggen: Nakkekoteletter i form med grønnsaker , Ovnstekte koteletter med red curry og Ovnstekte koteletter med middelhavsgrønnsaker
Ser litt grått og stusselig ut når retten er ferdig stekt, akkurat som november før snøen kommer ! |
Du trenger 6 porsjoner:
- 8 stk nakkekoteletter
- 500 g søtpotet
- 4 gulrøtter
- 400 g kålrot
- 2-3 stk sjalottløk
- 1 stk purre
- 1 stang stangselleri
- 3 dl kjøttkraft
- Salt
- Pepper
- Timian
- Bladpersille
Sånn gjør du:
- Skjær opp grønnsaker i passende biter. Skjær søtpotet i litt tykke biter, de trenger kortere steketid enn de øvrige grønnsakene.
- Legg grønnsakene i en ildfast form eller langpanne og krydre med salt og pepper.
- Dryss over frisk timian og grovhakket bladpersille, bruk kun bladene og bladpersillen.
- Krydre kotelettene med salt og pepper, brun dem raskt i en stekepanne på begge sider. Skjær gjerne av beina før du steker dem. Legg dem over grønnsakene.
- I pannen, som du stekte kotelettene i, tilsetter du vann og ett beger kjøttkraft (jeg brukte Fond 'du chef fra Knorr) eller en kjøttbuljongterning, kokes til fonden/buljongen er løst opp.
- Hell kjøttkraften over i formen.
- Dekk med aluminiumsfolie.
- Stekes i stekeovnen, velg temperatur avhengig av når du ønsker at retten skal være klar til servering (se under). Jeg stekte den på 140°C i 3,5 time.
- Dryss over litt grovhakket bladpersille eller friske urter ved servering.
100 °C - 6-7 timer
125 °C - 4-5 timer
150 °C - 3 timer
175 °C - 1-2 timer
200 °C - ca. 1 time
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar