Koteletter i ovnspanne med høstens grønnsaker !


Ingenting er som enkel, men god søndagsmiddag som passer seg selv.
Her steker du kjøtt og tilbehør sammen -og steketiden bestemmer du selv.
Denne retten passer ypperlig på kalde høstdager.

Det finnes flere oppskrifter med koteletter i form på bloggen: Nakkekoteletter i form med grønnsaker , Ovnstekte koteletter med red curry og Ovnstekte koteletter med middelhavsgrønnsaker

Ser litt grått og stusselig ut når retten er ferdig stekt, akkurat som november før snøen kommer !

Du trenger 6 porsjoner:
  • 8 stk nakkekoteletter
  • 500 g søtpotet
  • 4 gulrøtter
  • 400 g kålrot
  • 2-3 stk sjalottløk
  • 1 stk purre
  • 1 stang stangselleri
  • 3 dl kjøttkraft
  • Salt
  • Pepper
  • Timian
  • Bladpersille

Sånn gjør du:
  1. Skjær opp grønnsaker i passende biter. Skjær søtpotet i litt tykke biter, de trenger kortere steketid enn de øvrige grønnsakene.
  2. Legg grønnsakene i en ildfast form eller langpanne og krydre med salt og pepper.
  3. Dryss over frisk timian og grovhakket bladpersille, bruk kun bladene og bladpersillen.
  4. Krydre kotelettene med salt og pepper, brun dem raskt i en stekepanne på begge sider. Skjær gjerne av beina før du steker dem. Legg dem over grønnsakene.
  5. I pannen, som du stekte kotelettene i, tilsetter du vann og ett beger kjøttkraft (jeg brukte Fond 'du chef fra Knorr) eller en kjøttbuljongterning, kokes til fonden/buljongen er løst opp.
  6. Hell kjøttkraften over i formen.
  7. Dekk med aluminiumsfolie.
  8. Stekes i stekeovnen, velg temperatur avhengig av når du ønsker at retten skal være klar til servering (se under).  Jeg stekte den på 140°C i 3,5 time.
  9. Dryss over litt grovhakket bladpersille eller friske urter ved servering.
Ovnstemperaturen er avhengig av hvor lenge retten skal stå i stekeovnen :

100 °C -  6-7 timer
125 °C -  4-5 timer
150 °C -  3 timer
175 °C -  1-2 timer
200 °C -  ca. 1 time

Klar til steking

Grønnsaker !

Fra søndagsturen, mens maten stod i stekeovn ! Samme fargespill, mye brunt og litt gult !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF