17 juni 2017

Kabaret med varmrøkt pepperlaks og reker


Noen påstår at kabaret eller aspic, som noen kaller det har 'gått av moten', men ikke hos meg !
-  det skulle vært påbudt på alle koldtbord 😅

Kabaret serveres med god loff og remulade🌿

Denne utgaven er nesten lik oppskriften, til en kabaret jeg tidligere har lagt ut i porsjonsformer.
Oppskriften på kabaret i porsjonformer finner du 👉 her.

Kabaret serveres med remulade, som du finner oppskrift på 👉 her !

Dette var egentlig ikke noe planlagt innlegg, den ble servert på koldtbordet til svigerfars 80 år's-lag, derfor er det ingen steg for steg bilder, som jeg pleier å legge ut.
Return to the 50' ♫♪


Du trenger:
  • 300 g varmrøkt pepperlaks
  • 800 g reker med skall
  • 2-3 stk egg
  • 7-8 dl lys aspic
  • 250 g grønne erter
  • 250 g hvite asparges
  • Frisk dill
Sånn gjør du:
  1. Kok opp aspic og avkjøl den.
  2. Skrell reker.
  3. Kok egg, avkjøles og deles i skiver. Du trenger ikke alle, men det blir penest med store skiver.
  4. Bruk en form på ca. 1,5 liter.
  5. Legg i frisk dill.
  6. Legg i egg.
  7. Legg lagvis i reker, varmrøkt pepperlaks i biter, kokt hvit asparges i biter og erter. Jeg bruker også litt egg i skiver midt i kabareten også. 
  8. Dryss på litt dill innimellom lagene.
  9. Hell over aspic. 
  10. Settes i kjøleskapet til den stivner. Det tar ca. 4 timer.
  11. Hvelv kabareten ut av formen, pynt den gjerne litt og server den med god remulade. Oppskrift på god hjemmelaget remulade finner du 👉 her.
  12. Spis & Nyt ♫♪

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF