Terteskjell var nymotens selskapsmat på 60'tallet og populært helt frem til 80'tallet ✿⊱
Oppfordrer alle besteforeldre å lage terteskjell til barn og barnebarn i løpet av året ✔
Du kan gjerne lager terteskjellene selv, men ferdig kjøpte skjell smaker helt greit.
Dette er den femte oppskriften på bloggen, med fylte terteskjell.
Det er bare så godt da... 💕
Til 8 terteskjell trenger du:
- 8 stk terteskjell
- 2 ss smør
- 3 ss hvetemel
- 4 dl melk
- 0,5 ts salt
- 0,5 ts hvit pepper
- 400 g fløtepudding/fiskepudding
- 1 kg reker med skall
- 100 g gulrøtter i små terninger eller skiver
- 200 g fryste erter
- Salatblader
- Frisk dill
- Sitron
- Skrell reker.
- Smelt smør i en kjele.
- Tilsett hvetemel og rør sammen med en visp.
- Spe forsiktig med melk under visping.
- Krydre med salt og hvit pepper.
- Tilsett gulrøtter og erter.
- Skjær fløtepuddingen i biter og tilsett den i sausen.
- La sausen koke i ca. 10 minutter.
- Varm terteskjellene, opp ned på 200 grader i 3-5 minutter. Les anvisning på pakken.
- Legg salat på en tallerken, legg på terteskjell.
- Legg noen reker i hvert terteskjell. Du kan blande rekene inn i sausen, hvis du ønsker det, men rekene krymper og blir fort seige når de blir oppvarmet.
- Fyll terteskjellene med saus, fløtepudding og grønnsaker.
- Topp med mer reker, dryss over litt dill og server med en sitronbåt.
Koker saus ✿ |
Varmer opp terteskjellene ✿ |
Alle ingrediensene er ferdig tilberedt ✿ |
![]() |
Spis & Nyt ✿ |
Ingredienser ✿ |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar