}); Edels Mat & Vin: Terteskjell med fløtepudding & reker a'la 1960 ✿⊱ Google+

mandag 26. juni 2017

Terteskjell med fløtepudding & reker a'la 1960 ✿⊱


Terteskjell var nymotens selskapsmat på 60'tallet og populært helt frem til 80'tallet ✿
Oppfordrer alle besteforeldre å lage terteskjell til barn og barnebarn i løpet av året ✔

Du kan gjerne lager terteskjellene selv, men ferdig kjøpte skjell smaker helt greit.
Dette er den femte oppskriften på bloggen, med fylte terteskjell.
Det er bare så godt da... 💕


Til 8 terteskjell trenger du:
  • 8 stk terteskjell
  • 2 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 4 dl melk
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts hvit pepper
  • 400 g fløtepudding/fiskepudding
  • 1 kg reker med skall
  • 100 g gulrøtter i små terninger eller skiver
  • 200 g fryste erter
  • Salatblader
  • Frisk dill
  • Sitron
Sånn gjør du:
  1. Skrell reker.
  2. Smelt smør i en kjele.
  3. Tilsett hvetemel og rør sammen med en visp.
  4. Spe forsiktig med melk under visping.
  5. Krydre med salt og hvit pepper.
  6. Tilsett gulrøtter og erter.
  7. Skjær fløtepuddingen i biter og tilsett den i sausen. 
  8. La sausen koke i ca. 10 minutter.
  9. Varm terteskjellene, opp ned på 200 grader i 3-5 minutter. Les anvisning på pakken.
  10. Legg salat på en tallerken, legg på terteskjell.
  11. Legg noen reker i hvert terteskjell. Du kan blande rekene inn i sausen, hvis du ønsker det, men rekene krymper og blir fort seige når de blir oppvarmet.
  12. Fyll terteskjellene med saus, fløtepudding og grønnsaker.
  13. Topp med mer reker, dryss over litt dill og server med en sitronbåt.
Koker saus 
Varmer opp terteskjellene 
Alle ingrediensene er ferdig tilberedt 
Spis & Nyt

Ingredienser 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar